ΩΡΩΠΟΣ
Ο δήμος του Ωρωπού, κατά την αρχαιοελληνική περίοδο, αποτελούσε κέντρο διεξαγωγής όλων των αγροτικών δραστηριοτήτων, με την ονομασία Γραία. Το αγροτικό αυτό κέντρο, εξυπηρετούσε πολλές πόλεις της τότε Αττικής ζώνης. Παρά τις πολλές και διαφορετικές αλλαγές στα κοινωνικά και πολιτικά θέματα, κατά τη Βυζαντινή περίοδο, η περιοχή του Ωρωπού, συνέχισε να είναι ενεργό αγροτικό κέντρο. Κατά τις Ελληνοτουρκικές διαμάχες, η ταυτότητα του τόπου άλλαξε, αφού λεηλατήθηκε και από τότε αποτελούσε σημείο ανεφοδιασμού των τουρκικών στρατευμάτων. Ο δήμος Ωρωπού, συντάχθηκε το 1833 και τότε ήταν μέρος της νομαρχίας της Θήβας. Ύστερα από μία σειρά αλλαγών, ο δήμος διασπάστηκε σε κοινότητες. Μέχρι το 2002, έδρα του ήταν ο Ωρωπός. Από τότε άλλαξε η σύσταση αλλά και η έδρα του. Πιο συγκεκριμένα, προστέθηκαν οι κοινότητες Σκάλα και Νέα Παλάτια, η πρώτη από τις οποίες έγινε και η νέα έδρα. Επιστρέφοντας στο τώρα, ο δήμος βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Αττικής και βρέχεται και από τον Ευβοϊκό. Στην περιοχή, δεν παρατηρείται αυξημένη επιχειρησιακή δραστηριότητα, καθώς πολλοί επιλέγουν τον Ωρωπό για παραθερισμό και για κατασκευή εξοχικών κατοικιών. Κάτι τέτοιο συνεπάγεται και την έλλειψη συνεργείων αυτοκινήτου στην περιοχή, πράγμα που σημαίνει πως ένα πιθανό πρόβλημα ή δυσλειτουργία ενός αυτοκινήτου θα ήταν δύσκολο να επιδιορθωθεί σύντομα. Τυπικά θεωρούνται προβλήματα όπως ελαττωματικά δίσκο πλατό, συμπλέκτης, μπουζί, ιμάντας, αναρτήσεις και λοιπά. Επειδή λοιπόν εκεί δεν υπάρχουν πολλά συνεργεία, βουλκανιζατέρ και φανοποιεία, όποιος θέλει να ξεκινήσει κάποιο ταξίδι για τον Ωρωπό, θα πρέπει να έχει προνοήσει και πραγματοποιήσει το σέρβις (service) του αυτοκινήτου του, πριν από αυτό. Η συγκεκριμένη περιοχή, είναι μόνιμη κατοικία για πάνω από 31.211 ανθρώπους, οι οποίοι μπορούν να μετακινούνται μέσω των λιγοστών μέσων μαζικής μεταφοράς, όπως λεωφορεία και ΚΤΕΛ, καθώς και μέσω της σιδηροδρομικής γραμμής του τραίνου Αθήνας – Θεσσαλονίκης. Τέλος, η περιοχή είναι κυρίως προσβάσιμη μέσω της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, αλλά και των υπολοίπων οδικών αρτηριών.
Η σουηδικής προέλευσης αυτοκινητοβιομηχανία VOLVO, δημιουργήθηκε στην πόλη Γκέτεμποργκ. Αρχικά, η εταιρία, ήταν μέλος της μέχρι και σήμερα γνωστής, SKF (Svenska Kullager Fabriken AB), από την οποία και αποχώρησε το 1935.
Η συγκεκριμένη επιχείρηση δραστηριοποιούταν, τόσο τότε, όσο και τώρα στην κατασκευή ανταλλακτικών κομματιών και συναφών εξαρτημάτων. Η επιχείρηση το 1927 δημιούργησε την πρώτη της σειρά αμαξιών, εν ονόματι, Oppen Vagn. Μία δεκαετία ύστερα από τον αποχώρισή της από τη μητρική της εταιρία, η αυτοκινητοβιομηχανία σημείωσε το πρώτο της πετυχημένο μοντέλο το PV444.
Γυρνώντας στο σήμερα, το 2017, η VOLVO μετράει πάνω από 25 διαφορετικές μονάδες παραγωγής, σε διαφορετικές χώρες η κάθε μία, καθώς και πάνω από 185 χώρες παγκοσμίως στις οποίες πωλούνται τα προϊόντα της.
Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως, η επιχείρηση αποτελεί την νούμερο ένα στον κλάδο, σχετικά με την παραγωγή φορτηγών, βιομηχανικών οχημάτων (π.χ μπουλντόζες), βαρέων οχημάτων (π.χ. βυτιοφόρα) αλλά και λεωφορείων.
Η VOLVO ήταν και είναι ευρέως γνωστή τόσο για την αξιοπιστία, όσο και για την ασφάλεια την οποία παρέχουν τα μοντέλα της, γεγονός που η ίδια προβάλλει μέσα από το slogan της, Volvo for life. Το παραπάνω μήνυμα, διαθέτει διφορούμενο νόημα, καθώς δίνει βάση τόσο στην προστασία της ανθρώπινης ζωής όσο και στην ανθεκτικότητα και περίοδο ζωής ενός αυτοκινήτου VOLVO.
Επιπροσθέτως, να αναφερθεί πως το logo της επιχείρησης, προέρχεται από το συνδυασμό της σημασίας της επωνυμίας VOLVO, η οποία στα λατινικά σημαίνει, κυλάω, καθώς και από το σύμβολο που χρησιμοποιούσαν οι αλχημιστές για το στοιχείο στου σιδήρου. Έτσι προκύπτει η φράση, “Δύναμη που Κυλά” ή αλλιώς “Rolling Strength”.
Στην εγχώρια αγορά, η επιχείρηση εκπροσωπείται από διαφόρους εκπροσώπους, όπως οι ΑΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΟΙ Α.Ε.Β.Μ.Ε., η ΒΕΛΜΑΡ και η ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε. Επίσης, ο κύριος και επίσημος αντιπρόσωπος του brand, είναι η AB VOLVO Hellas, η οποία εδρεύει στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου, στο Μαρούσι Αττικής.