ΩΡΩΠΟΣ
Ο δήμος του Ωρωπού, κατά την αρχαιοελληνική περίοδο, αποτελούσε κέντρο διεξαγωγής όλων των αγροτικών δραστηριοτήτων, με την ονομασία Γραία. Το αγροτικό αυτό κέντρο, εξυπηρετούσε πολλές πόλεις της τότε Αττικής ζώνης. Παρά τις πολλές και διαφορετικές αλλαγές στα κοινωνικά και πολιτικά θέματα, κατά τη Βυζαντινή περίοδο, η περιοχή του Ωρωπού, συνέχισε να είναι ενεργό αγροτικό κέντρο. Κατά τις Ελληνοτουρκικές διαμάχες, η ταυτότητα του τόπου άλλαξε, αφού λεηλατήθηκε και από τότε αποτελούσε σημείο ανεφοδιασμού των τουρκικών στρατευμάτων. Ο δήμος Ωρωπού, συντάχθηκε το 1833 και τότε ήταν μέρος της νομαρχίας της Θήβας. Ύστερα από μία σειρά αλλαγών, ο δήμος διασπάστηκε σε κοινότητες. Μέχρι το 2002, έδρα του ήταν ο Ωρωπός. Από τότε άλλαξε η σύσταση αλλά και η έδρα του. Πιο συγκεκριμένα, προστέθηκαν οι κοινότητες Σκάλα και Νέα Παλάτια, η πρώτη από τις οποίες έγινε και η νέα έδρα. Επιστρέφοντας στο τώρα, ο δήμος βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Αττικής και βρέχεται και από τον Ευβοϊκό. Στην περιοχή, δεν παρατηρείται αυξημένη επιχειρησιακή δραστηριότητα, καθώς πολλοί επιλέγουν τον Ωρωπό για παραθερισμό και για κατασκευή εξοχικών κατοικιών. Κάτι τέτοιο συνεπάγεται και την έλλειψη συνεργείων αυτοκινήτου στην περιοχή, πράγμα που σημαίνει πως ένα πιθανό πρόβλημα ή δυσλειτουργία ενός αυτοκινήτου θα ήταν δύσκολο να επιδιορθωθεί σύντομα. Τυπικά θεωρούνται προβλήματα όπως ελαττωματικά δίσκο πλατό, συμπλέκτης, μπουζί, ιμάντας, αναρτήσεις και λοιπά. Επειδή λοιπόν εκεί δεν υπάρχουν πολλά συνεργεία, βουλκανιζατέρ και φανοποιεία, όποιος θέλει να ξεκινήσει κάποιο ταξίδι για τον Ωρωπό, θα πρέπει να έχει προνοήσει και πραγματοποιήσει το σέρβις (service) του αυτοκινήτου του, πριν από αυτό. Η συγκεκριμένη περιοχή, είναι μόνιμη κατοικία για πάνω από 31.211 ανθρώπους, οι οποίοι μπορούν να μετακινούνται μέσω των λιγοστών μέσων μαζικής μεταφοράς, όπως λεωφορεία και ΚΤΕΛ, καθώς και μέσω της σιδηροδρομικής γραμμής του τραίνου Αθήνας – Θεσσαλονίκης. Τέλος, η περιοχή είναι κυρίως προσβάσιμη μέσω της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, αλλά και των υπολοίπων οδικών αρτηριών.
Η γαλλικής προέλευσης επιχείρηση Citroen, δημιουργήθηκε το 1919 από τον ιδρυτή της τον Andre Citroen. Αρχικά μεγαλούργησε στην μαζική παραγωγή επιβατικών αυτοκινήτων και ήταν η πρώτη στην Ευρώπη που επιχείρησε τέτοιου βεληνεκούς παραγωγές.
Κατά το 1934, με την παρουσίαση του μοντέλου Traction Avant, η εταιρία χαρακτηρίστηκε από καινοτομία καθώς απέκτησε κύρος και φήμη, πέρα από τα σύνορα της χώρας. Ξεκίνησε την πορεία της με σλόγκαν το “Creative Technologie”, και έμβλημα το διπλό λατινικό λάμδα (double chevron), πορεύτηκε ως έκτοτε. Το έτος 1976, ήταν η χρονιά που δημιουργήθηκε ο όμιλος PSA, μία κοινή ομπρέλα για τις οικογένειες Citroen και Peugeot. Σημείο σταθμός στην πορεία της επιχείρησης, αποτέλεσε η χρονολογία ίδρυσης της κατηγορίας DS, η οποία αποτελεί τις πολυτελείς εκδόσεις των μοντέλων της μάρκας και λειτουργεί ως σήμερα και ως αυτόνομη επωνυμία.
Η εταιρία, δραστηριοποιείται στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτου μέσω του ομίλου Citroen Hellas, από το 1965, κάτω από την διεύθυνση της οικογένειας Συγγελίδη και εδρεύει στην Λεωφόρο Κηφισίας, στο Χαλάνδρι. Ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά μοντέλα του σήμερα είναι τα Citroen C1, Citroen C3, Citroen C4, Citroen C5, Citroen C3 Picasso, Citroen C4 Picasso, Citroen C4 Sedan, Citroen Xara κλπ.