ΦΙΛΟΘΕΗ
Η κοινότητα της Φιλοθέης, ιδρύθηκε το 1934. Η περιοχή τότε λεγόταν Αγία Αλεξάνδρα, ονομασία που δεν διατηρήθηκε για πολύ, καθώς δύο χρόνια αργότερα μετονομάστηκε σε Φιλοθέη. Το όνομα αυτό προέρχεται από ένα υπαρκτό πρόσωπο, καθώς η ίδια έζησε κατά την περίοδο 1522 με 1589. Ήταν κόρη του Άγγελου Μπενιζέλου, ενός γνωστού προύχοντα Αθηναίου. Πριν ονομαστεί Φιλοθέη, η ίδια λεγόταν Ρηγούλα. Χήρεψε σε πολύ νεαρή ηλικία, αφοσιώθηκε στο Θεό και έγινε καλόγρια. Σε μεγάλο βαθμό, η ίδια ακολουθούσε τόσο χριστιανική, όσο και φιλανθρωπική συμπεριφορά. Κατά την Τουρκοκρατία, πιάστηκε αιχμάλωτη και βασανίστηκε μέχρι θανάτου από τους Τούρκους, καθώς η ίδια δεν δεχόταν να απαρνηθεί τον χριστιανισμό. Έτσι, αγιοποιήθηκε. Η περιοχή έχει αρκετές δενδρόφυτες εκτάσεις, πάρκα, άλση, γήπεδα και αθλητικά οικοδομήματα. Επίσης, στο δήμο υπάρχει και το ρέμα της Φιλοθέης, το οποίο ομορφαίνει το περιβάλλον και το χαρακτήρα την περιοχής. Για αυτό άλλωστε η περιοχή λέγεται και κηπούπολη. Συνοριακές κοινότητες και δήμοι είναι το Γαλάτσι, η Νέα Ιωνία, το Νέο Ψυχικό, το Μαρούσι και το Χαλάνδρι. Μέντα από την ενεργοποίηση του προγράμματος Καλλικράτης, το 2010 με 2011, η κοινότητα της Φιλοθέης, μαζί με το Ψυχικό και το Νέο Ψυχικό, ανήκει στον κοινό δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού. Σε αντίθεση με τις γειτονικές περιοχές, στη Φιλοθέη δεν παρατηρείται έντονη παρουσία από συνεργεία αυτοκινήτου. Παρ’ όλα αυτά, στα περίχωρα υπάρχει μεγάλος αριθμός μηχανικών και μαστόρων που επισκευάζουν ή αντικαταστήσουν τα οποιαδήποτε ελαττωματικά εξαρτήματα ή ανταλλακτικά που μπορεί να ευθύνονται για δυσλειτουργίες του αυτοκινήτου. Παραδείγματος χάριν, ένα χαλασμένο μπουζί, ένας σπασμένος ιμάντας, κατεστραμμένες αναρτήσεις, φθαρμένα λάστιχα, χαλασμένος συμπλέκτης, φρένα, λιπαντικά, λάδια, ακόμα και η ανάγκη ενός μικρού ή ενός μεγάλου σέρβις (service), δεν θα είναι σε θέση να προκαλέσουν πρόβλημα σε κανέναν οδηγό, καθώς τα συνεργεία και βουλκανιζατέρ είναι πολλά και σε ετοιμότητα.
Η βρετανικής προέλευσης αυτοκινητοβιομηχανία Rover, ιδρύθηκε το 1878 από τους John Kemp Starley και William Sutton και ονομαζόταν Starley & Sutton. Η μόνη της δραστηριότητα ήταν η κατασκευή ποδηλάτων. Το πρώτο όχημα που κατασκευάστηκε ήταν ένα τρίκυκλο ποδήλατο με ονομασία Rover.
Με την πάροδο των ετών και ύστερα από παραγωγές διαφόρων ειδών ποδηλάτων, η εταιρία και πιο συγκεκριμένα ο Starley το 1885, δημιούργησε το μοντέλο Rover Safety Bicycle, το οποίο και έμεινε στην ιστορία. Αυτό συνέβη καθώς αντικατέστησε την μπροστινή μεγάλη ρόδα που συνήθιζαν να έχουν τα τότε ποδήλατα, με μία παρομοίου μεγέθους με την πίσω. Το γεγονός αυτό, πρόσδωσε στο Rover χαρακτηρισμούς όπως “το ποδήλατο του μέλλοντος”.
Τέσσερα χρόνια αργότερα, η επιχείρηση άλλαξε όνομα, επιλέγοντας να ονομασθεί J. K. Strarley & Co., ενώ το τέλος της δεκαετίας μετονομάστηκε σε Rover Cycling Company. Το 1901, η εταιρία ενεργοποιήθηκε στην δημιουργία και κατασκευή αυτοκινήτων, με πρώτο παραγωγής το Rover Eight (8),του Edmund Louis.
Kατά τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο, η επιχείρηση ξεκίνησε να παράγει μοτοσυκλέτες μαχητικά αυτοκίνητα καθώς και φορτηγά, για πολεμική χρήση. Μία δεκαετία μετά, η διοίκηση της εταιρείας αλλάζει, γεγονός που προκάλεσε πολλές οικονομικές διαταραχές στην ίδια.
Στη συνέχεια, η επιχείρηση προχώρησε σε παραγωγή εξαιρετικά lux μοντέλων, που ξέφευγαν από τα υπόλοιπα, τόσο σε τιμή αγοράς, όσο και σε κατανάλωση πόρων. Με το τέλος του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, η Rover, λανσάρει για πρώτη φορά, οχήματα τα οποία είναι κατάλληλα για off – road διαδρομές (Land Rover).
Στην Ελλάδα, η εταιρία Rover, εκπροσωπείται από την Jaguar Land Rover – ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, και στεγάζεται στην Ιερά Οδό, στο κέντρο της Αθήνας.