ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Ο δήμος του Πειραιά, ιδρύθηκε αρχικά το 1835, μερικά χρόνια ύστερα από την λήξη των Ελληνοτουρκικών πολέμων.
Με την πάροδο των ετών, το χρονικό διάστημα μεταξύ 1925 με 1950, πραγματοποιήθηκαν πολλές διαφοροποιήσεις στη σύσταση του δήμου, καθώς προσθαφαιρέθηκαν πολλές κοινότητες.
Τη σημερινή εποχή, η περιφέρεια του Πειραιά, μετράει στην κατοχή της 10,856 τ. χλμ. εδάφους. Επιπροσθέτως, ο αριθμός των ατόμων που έχουν επιλέξει τον συγκεκριμένο δήμο ως μόνιμη τους κατοικία, ανέρχεται σε μεγαλύτερο από αυτόν των 163.688.
Στην περιοχή του Πειραιά, είναι το μεγαλύτερο Λιμάνι της Αττικής, το οποίο εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί κυρίαρχο παράγοντα στην εξέλιξη του τόπου.
Επίσης, ο δήμος, περικλείει το Τεχνολογικό Ίδρυμα Πειραιά, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Εθνικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά, καθώς και το Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά.
Η περιοχή είναι εύκολα προσβάσιμη μέσω των λεωφορειακών γραμμών, των τρόλεϊ, του τραμ καθώς και του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου.
Η σουηδικής προέλευσης SAAB Automobile με έδρα το Trollhätten της Σουηδίας, στο παρελθόν αποτελούσε τμήμα της εταιρίας SAAB, από την οποία όμως ανεξαρτητοποιήθηκε. Το πρώτο αυτοκίνητο που δημιουργήθηκε με την επωνυμία SAAB, λανσαρίστηκε το 1949.
Ακριβώς είκοσι χρόνια αργότερα, η επιχείρηση επέκτεινε την δραστηριότητα της στον χώρο των φορτηγών αυτοκινήτων και προχώρησε στην αγορά της εταιρίας Scania. Τη χρονιά 1990, ο όμιλος κολοσσός General Motors, αποφάσισε να εξαγοράσει το τμήμα SAAB Automobile και έτσι συνέβηκε η ανεξαρτητοποίηση της εταιρίας από την SAAB. Η επιχείρηση άλλαξε χέρια το έτος 2010, όπου και εξαγοράστηκε από την ολλανδικής καταγωγής εταιρία Spyker.
Δύο χρονιές ύστερα, η SAAB Automobile, αλλάζει ιδιοκτήτη και ανήκει στην NEVS (National Electric Vehicle Sweeden).
Στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου, η SAAB Automobile έχει επιλέξει ως αντιπροσωπευτικό πρόσωπο, αυτό της Βελμάρ, η οποία διαθέτει έδρες σε διάφορα σημεία της Αττικής. Πιο συγκεκριμένα, η Βελμάρ, στεγάζεται στις περιοχές του Αμαρουσίου (Λεωφόρος Κηφισίας), της Αργυρουπόλεως (Μεγάλου Αλεξάνδρου & Καραϊσκάκη) και του Γέρακα (Λεωφόρος Μαραθώνα).