ΜΟΣΧΑΤΟ
Ο δήμος Μοσχάτο – Ταύρος, είναι ένας νεοσύστατος δήμος, ο οποίος προέκυψε από το συνδυασμό των δύο ήδη υπαρχόντων δήμων, Μοσχάτο και Ταύρος. Η περιοχή του Μοσχάτου, είναι και η επίσημη έδρα του. Τα όρια του δήμου, φτάνουν μέχρι τον Ιλισό, το Φάληρο, τον Κηφισό, την κεντρική πλατεία Μεταμορφώσεως, και την πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου. Ο συγκεκριμένος, είναι μέλος σε οργανώσεις όπως του Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Δήμων Πειραιά και Αθήνας, και το Δημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων. Επίσης, για αρκετά χρόνια, η περιοχή του Μοσχάτου, διοργάνωνε ένα από τα μεγαλύτερα Καρναβάλια της Αττικής, κατά την περίοδο των Αποκριών. Η ζώνη του Ταύρου, επεκτείνεται μέχρι την Καλλιθέα, το Αιγάλεω, τα Πετράλωνα και τον Άγιο Ιωάννη Ρέντη. Λέγεται πως οι πρώτοι κάτοικοι από τους οποίους πήρε και την ονομασία του το μέρος, προέρχονταν από την οροσειρά του Ταύρου της Καππαδοκίας στην Τουρκία και έφτασαν εκεί, μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Μια δεύτερη εκδοχή, υποστηρίζει πως η περιοχή, βαφτίστηκε Μοσχάτο, λόγω της εκτεταμένης καλλιέργειας αμπελιού. Πιο συγκεκριμένα, εκεί, δινόταν έμφαση σε μία ποικιλία σταφυλιού που ονομαζόταν Μοσχάτο. Ακόμα, γύρω στον 17ο αιώνα, το Μοσχάτο απέκτησε και δεύτερη ονομασία, προερχόμενή από έναν Αυστριακό αξιωματικό, το βάφτισε “Weingarden” (Σταφυλόκηπος). Ορισμένες από τις μεγαλύτερες οδικές αρτηρίες του δήμου είναι οι οδοί Χαμοστέρνας, Πέτρου Ράλλη, Πειραιώς, Ποσειδώνος και Θεσσαλονίκης – Αγίας Άννας. Συμπεριλαμβάνει 5,24 τ. χλμ. γης και πάνω από 40.413 μόνιμους κατοίκους. Επιπλέον, οι κάτοικοι και περαστικοί μπορούν να χρησιμοποιούν το συρμό του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου, τόσο του Νέου Φαλήρου, όσο και της Καλλιθέας. Στην περιοχή παρατηρείται έντονη δραστηριότητα σχετικά με την κίνηση στους δρόμους αλλά και τις μετακινήσεις με αυτοκίνητα και λοιπά μέσα. Ακόμα, έχουν κάνει έντονη την παρουσία τους, τα πολλά συνεργεία αυτοκινήτων του δήμου αλλά και των περιχώρων. Έτσι, οι οδηγοί επιδιορθώνουν γρήγορα το οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιάσει το αυτοκίνητό τους, είτε αυτό είναι ένας προβληματικός συμπλέκτης, ελλαττωματικά φρένα, χαλασμένοι δίσκοι ή τακάκια, αναρτήσεις και μπουζί, είτε ακόμα και αν αυτό που χρειάζεται είναι ένα απλό σέρβις (service).
Το όνομα Daihatsu, προέρχεται από τον συνδυασμό των αρχικών ιδεογραμμάτων της λέξης Osaka, η οποία είναι η πατρίδα της εταιρίας, καθώς και της φράσης “engine manufacture”. Το ηχητικό αποτέλεσμα της πρόσμιξης αυτών των δύο, είναι το πρώτο μέρος της επωνυμία της εταιρίας, “Dai”.
Το υπόλοιπο του ονόματος προήλθε από το επώνυμο του ιδρυτή της, Hatsudoki. Η επιχείρηση, ιδρύθηκε το 1907 στην Osaka της Ιαπωνίας, από τον Hatsudoki, όπως προαναφέρθηκε, και ορισμένα χρόνια αργότερα, το 1951, διαμορφώθηκε οριστικά. Ο ίδιος ο Hatsudoki, είχε αφοσιωθεί στις κατασκευές μεγάλων ατμομηχανών για τις εθνικές γραμμές των τραίνων της Ιαπωνίας.
Σχεδόν μια δεκαετία ύστερα, ξεκίνησε η παραγωγή αυτοκινήτων, καθώς και η εξαγωγή τους στην Ευρωπαϊκή ήπειρο. Μέχρι και το 2013, η Daihatsu σημείωνε ενεργώ δράση στην Ευρώπη. Τότε ήταν η χρονιά που πραγματοποίησε έξοδο από την ευρωπαϊκή αγορά, καθώς και από την ελληνική. Εν τέλει, το 2016 εξαγοράστηκε από την Toyota, γεγονός που ισχύει μέχρι και σήμερα. Ορισμένα από τα γνωστότερα μοντέλα της επιχείρησης στην ελληνική αγορά αυτοκινήτων, είναι τα Daihatsu Terios, Daihatsu Altis, Daihatsu Atrai, Daihatsu Cast κλπ.