ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ
Ο δήμος Λυκόβρυση – Πεύκη, βρίσκεται στο βόρειο κομμάτι του Αθηναϊκού λεκανοπεδίου. Ο σημερινός δήμος, είναι αποτέλεσμα της συγχώνευσης των δύο ήδη υπαρχόντων, Λυκόβρυση και Πεύκη. Η Λυκόβρυση ιδρύθηκε στο παρελθόν, μετά από την καταστροφή των παραλίων της Μικράς Ασίας, από πρόσφυγες κατοίκους. Πιο συγκεκριμένα, πριν από την δημιουργία της, οι πρώτοι της κάτοικοι, ήταν από τα νησιά Νάξος και Άνδρος. Το 1949, συντάχτηκε και επισήμως η πρώτη αυτοδύναμη κοινότητα Λυκόβρυσης, ενώ, το 1994 δημιουργήθηκε και αυτόνομος δήμος, με την ίδια ονομασία. Σχετικά με την προέλευση της ονομασίας του μέρους, λέγεται πως στην περιοχή υπήρχε ένα μεγάλο πλατάνι, από του οποίου τις ρίζες πήγαζε πόσιμο νερό. Έτσι, τα τσακάλια και οι λύκοι, ερχόντουσαν από τα δάση και τα βουνά για να ξεδιψάσουν. Ακόμα, μία άλλη θεωρία ισχυρίζεται πως, πρώτα η περιοχή ονομαζόταν Γλυκόβρυση, λόγω του γλυκού νερού που πήγαζε από τις πηγές της και ύστερα, με την πάροδο του χρόνου, αλλοιώθηκε και παρέμεινε ως Λυκόβρυση. Ο δήμος της Πεύκης, προέρχεται από έναν αρχαίο οικισμό που υπήρχε στην περιοχή, με το όνομα Μαγκουφάνα. Έπειτα από τη Μικρασιατική Καταστροφή, όπως σχεδόν και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, εγκαταστάθηκαν στην περιοχή πρόσφυγες από τα παράλια. Το 1960, ο οικισμός μετονομάστηκε σε Πεύκη, ονομασία που διατηρεί μέχρι και σήμερα. Δώδεκα χρόνια αργότερα, ο οικισμός μετατράπηκε σε δήμο. Λέγεται πως η περιοχή, ονομάσθηκε Πεύκη, λόγω του μεγάλου αριθμού πεύκων που στολίζει το μέρος. Άξια αναφοράς, είναι μια προσπάθεια για οικολογική ανάπτυξη που έλαβε χώρα στην Πεύκη πριν από μερικά χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή δημιουργήθηκε το Ηλιακό Χωρίο, ένα συγκρότημα 435 κατοικιών οι οποίες λειτουργούσαν με βάση την ηλιακή αρχιτεκτονική και ως βασικό στόχο είχαν την εξοικονόμηση ενέργειας του περιβάλλοντος. Επιστρέφοντας στο σήμερα, ο κοινός δήμος Λυκόβρυση – Πεύκη, καταλαμβάνει έκταση 3,74 τ. χλμ. και προσφέρει μόνιμη κατοικία σε πάνω από 31.002 ανθρώπους. Η περιοχή είναι εύκολα προσβάσιμη από την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας και την Αττική Οδό. Επιπλέον, οι κάτοικοι της περιοχής, εξυπηρετούνται τόσο απο τις πολλές γραμμές λεωφορείων και ηλεκτρικού σιδηρόδρομου, όπως και από το μετρό.
Η αυτοκινητοβιομηχανία SKODA Auto, ιδρύθηκε το 1895 στην Τσεχία, με διαφορετική επωνυμία, από τους Vaclav Laurin και Vaclav Klement, από τα επίθετα των οποίων προήλθε και η πρωταρχική ονομασία Laurin & Klemet.
Από το έτος ίδρυσής της, η επιχείρηση δραστηριοποιούταν στον κλάδο κατασκευής ποδηλάτων, έως το 1905 όταν κατασκευάστηκε το πρώτο αυτοκίνητο το Voiturette A, το οποίο και εδραιώθηκε διεθνώς.
Με την έναρξη του Παγκοσμίου Πολέμου Α’, η βιομηχανία, έστρεψε τη δράση της στην παραγωγή μαχητικών συστημάτων και εξοπλισμού πολέμου. Ύστερα από τον πόλεμο, επανήλθε μεν στην παραγωγή τροχοφόρων, δημιουργώντας φορτηγά και ημιφορτηγά. Η εταιρία Laurin & Klement, ύστερα από μεγάλη πυρκαγιά που κατέστρεψε σχεδόν ολοσχερώς το εργοστάσιο της, συνεργάστηκε με την μεγαλύτερη βιομηχανία σε Αυστρο-ουγγαρία και Τσεχοσλοβακία, την SKODA Works. Αυτός ήταν και ο λόγος μετονομασίας της εταιρείας και των αυτοκινήτων της.
Με την λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η εταιρία γνώρισε τεράστια ακμή καθώς τα μεταπολεμικά μοντέλα που δημιούργησε, της έφεραν υψηλό ποσό εσόδων. Μετά από αναταραχές στην τότε Τσεχοσλοβακία, η επιχείρηση, κατόπιν επιθυμίας της κυβέρνησης, συνεργάστηκε με τον όμιλο Volkswagen. Σήμερα, η εταιρία με την επωνυμία SKODA Auto αποτελεί θυγατρική επιχείρηση του ομίλου Volkswagen.
Στην Ελλάδα, η επιχείρηση εκπροσωπείται από πολλούς αντιπροσώπους σε διάφορες πόλεις και νομούς της, μερικοί από τους οποίους είναι η KARENTA A.E. (Αργυρούπολη, Μαρούσι), ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Α.Ε. (Αιγάλεω), ΚΟΙΛΑΚΟΣ ΕΠΕ. (Νέα Σμύρνη) κλπ. Ορισμένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα του brand στην εγχώρια αγορά είναι τα Skoda Fabia, Skoda Favorite, Skoda Felicia, Skoda Octavia, Skoda Yeti, κλπ.