ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
Ο δήμος της Καισαριανής, οφείλει την ύπαρξή του στη μετανάστευση των προσφύγων της Μικράς Ασίας. Πιο συγκεκριμένα, μετά τη μεγάλη καταστροφή, το 1922, ένα μεγάλο κύμα προσφύγων, έφθασε στα Ελληνικά εδάφη, από τα απέναντι παράλια. Έτσι, καθώς οι νέοι κάτοικοι αναζητούσαν τόπο για μόνιμη κατοικία, δημιουργούνταν σιγά σιγά νεοσύστατοι οικισμοί και κοινότητες. Μέχρι το 1934, η τότε Καισαριανή, ήταν μέλος του δήμο Αθηνών. Τότε συστάθηκε ο νέος, ομώνυμος δήμος, με πλήρη αυτονομία, ύστερα από την απόσχιση του από τον προηγούμενο. Τη σημερινή εποχή, ο δήμος της Καισαριανής, συνορεύει με τις περιοχές, Παγκράτι, Ζωγράφου, Βύρωνας, Υμηττός και Αθήνα. Η συγκεκριμένη ζώνη, βρίσκεται στο κεντρικό κομμάτι της Αθήνας. Ο αριθμός των κατοίκων ξεπερνάει τους 26.458 και τα στρέμματα εδάφους της, ανέρχονται στα 8.500. Ακόμα, στα όρια της Καισαριανής, συμπεριλαμβάνεται και το περίφημο Άλσος, το οποίο είναι σημείο αναφοράς και συγκέντρωσης για το ευρύ κοινό. Επιπλέον, στην περιοχή υπάρχει και το κτήριο του Σκοπευτηρίου, που απευθύνεται σε εκείνους που ασχολούνται με την σκοποβολία Ο δήμος της Καισαριανής, παρέχει στους κατοίκους της, πολυάριθμες λεωφορειακές γραμμές καθώς και τρόλεϊ. Το κοινό είναι σε θέση να εξυπηρετείται μέσω της στάσης Ευαγγελισμός, της μπλε γραμμής του μετρό. Ακόμα, εκεί υπάρχει μεγάλος αριθμός συνεργείων αυτοκινήτου που εξυπηρετούν τους κατοίκους της περιοχής. Η συντήρηση των αυτοκινήτων αποτελεί σημαντικό θέμα για τις μετακινήσεις. Έτσι, τα συνεργεία και βουλκανιζατέρ της περιοχής αντιμετωπίζουν καθημερινά σκασμένα λάστιχα, φίλτρα, μπαταρίες, αναρτήσεις, φρένα, τακάκια, και άλλα τυπικά για αυτούς θέματα.
Ιδρύθηκε το 1899 από τους Louis, Marcel και Fernand Renault με την επωνυμία Societe Renault Freres. Πρώτο μοντέλο ήταν το Renault Voiturette και κατασκευάστηκε το 1899. Η εταιρεία τιμήθηκε με πολλές διακρίσεις για τις μηχανολογικές επιδόσεις των μοντέλων της και δημιούργησε το πρώτο αυτοκίνητο τύπου sedan, με τέσσερις πόρτες. Την ίδια περίοδο δημιούργησε και τον πρώτο υπερτροφοδότη (turbo) και ακολούθησε η κατοχύρωση της ιδέας από την εταιρεία.
Η επιχείρηση κατασκεύαζε οχήματα ταξί, λεωφορεία, όσο και επαγγελματικά επιβατικά. Κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου άλλαξε τις γραμμές παραγωγής της και επανήλθε στην παραγωγή οχημάτων ξανά το 1906. Λόγω εξωτερικών παραγόντων, όπως η πτώχευση της επίσης γαλλικής βιομηχανίας Citroen και η αγορά της από την Michelin, την χρονιά 1935, η Renault, αποτελούσε την μεγαλύτερη αυτόνομη βιομηχανία σε ολόκληρη την Γαλλία. Επιστρέφοντας αργά προς το σήμερα, το 1996, η εταιρία αποκτά νέα εργοστάσια στις περιοχές της Βραζιλίας, της Αργεντινής και της Τουρκίας, αυξάνοντας τον όγκο παραγωγής οχημάτων. Είναι σημαντικό να αναφερθούν ορισμένες από τις διακρίσεις που έχει δεχθεί η επιχείρηση σχετικά με την παραγωγή νέων μοντέλων, όπως το Renault Laguna, το 2001 τιμήθηκε με την ανώτατη διάκριση, όπως και το μοντέλο Renault Modus, το 2004.
Σήμερα η Renault έχει στην κατοχή της το 44% των μετοχών της Nissan, δημιουργώντας έτσι μια συμμαχία, εν ονόματι Renault – Nissan Alliance. Επιπλέον, στην εταιρία Renault, ανήκουν οι επιχειρήσεις Samsung Motors (Renault Samsung Motors), Dacia και το 20% από την Volvo Trucks. Στην Ελλάδα, η εταιρία Renault, αντιπροσωπεύεται από πολλούς επιλεγμένους εισαγωγείς. Ορισμένα από τα μοντέλα τα οποία έχουν σημειώσει επιτυχία σχετικά με τις πωλήσεις, αλλά χαρακτηρίζονται και από θετικά σχόλια είναι τα Renault Clio, Renault Megane, Renault Senic, Renault Kagu, Renault Laguna, Renault Twingo κλπ.