ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Ο δήμος της Ελευσίνας κατατάσσεται στις πέντε ιερές πόλεις της αρχαίας Ελλάδας. Μαζί με εκείνη, στη λίστα βρίσκονται οι Δελφοί, η Ολυμπία, η Δήλος, όπως και η Αθήνα. Υπάρχουν διάφορες θεωρίες σχετικά με την προέλευση της ονομασίας της περιοχής. Αρχικά, κατά τα αρχαιοελληνικά χρόνια, λέγεται πως ο τόπος δεν είχε τη σημερινή του ονομασία. Υποστηρίζεται πως ονομάστηκε από την Ιέρεια της Θεάς Δήμητρας, Σαισαρία, κόρη του βασιλιά Κελεού. Εκείνος βασίλευε εκείνη την περίοδο και επέλεξε να δώσει στην περιοχή το όνομά της. Ο ίδιος, μετά από κάποια χρόνια, προς τιμήν του πατέρα του, του Ήρωα Ελευσίνα, αποφάσισε να μετονομάσει την περιοχή σε Ελευσίνα. Επίσης, μία δεύτερη θεωρία, λέει πως η αρχαία ονομασία του μέρους, ήταν Ελευσίς και προήλθε από την σημασία του ρήματος ελεύθω, το οποίο στα νέα ελληνικά μεταφράζεται ως έρχομαι. Έτσι λοιπόν, πολλοί πιστεύουν πως η περιοχή ονομάστηκε Ελευσίνα, καθώς η ίδια ήταν ο χώρος άφιξης της Θεάς Δήμητρας, που κατέφθανε κάθε χρόνο, με σκοπό να φέρει την Άνοιξη. Επιστρέφοντας στο σήμερα, η περιοχή της Ελευσίνας, συνορεύει με τις περιοχές Μάνδρα, Λουτρόπυργος, Ασπρόπυργος και Νέα Πέραμος. Στην έκταση της μετράει πλέον 20 τ. χλμ. γης, καθώς και πάνω από 29.910 μόνιμους κατοίκους. Ο χαρακτήρας και η εμφάνιση της, είναι σχεδόν αποκλειστικά βιομηχανικός, από τη στιγμή που εκεί υπάρχουν διυλιστήρια (ΕΛΠΕ), βιομηχανικά εργοστάσια και τέτοιου είδους επιχειρήσεις. Επιπλέον, στον δήμο υπάρχει το στρατιωτικό αεροδρόμιο, καθώς και το εμπορικό λιμάνι. Πέραν από αυτά, εκεί στεγάζεται και μία ομάδα διαφορετικών μεταξύ τους μουσείων, γεγονός που κινεί το ενδιαφέρον σχετικά με τα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας. Η βασική οδική αρτηρία που περνάει από την περιοχή, είναι η Εθνική Οδός. Εκεί κοντά, υπάρχουν αρκετά συνεργεία αυτοκίνητων. Όμως, το κοντινότερο μέρος με πολλές περισσότερες και διαφορετικές επιλογές συνεργείων, είναι το Αιγάλεω. Εκεί, οι μηχανικοί επιδιορθώνουν και επισκευάζουν καθημερινά χαλασμένα τακάκια, φίλτρα καμπίνας, αέρα και λαδιών, αμορτισέρ, μίζες, καθαριστήρες παρμπρίζ, σετ συμπλέκτη, μπουζί και αναρτήσεις, όπως και πολλά ακόμα.
Η σουηδικής προέλευσης αυτοκινητοβιομηχανία VOLVO, δημιουργήθηκε στην πόλη Γκέτεμποργκ. Αρχικά, η εταιρία, ήταν μέλος της μέχρι και σήμερα γνωστής, SKF (Svenska Kullager Fabriken AB), από την οποία και αποχώρησε το 1935.
Η συγκεκριμένη επιχείρηση δραστηριοποιούταν, τόσο τότε, όσο και τώρα στην κατασκευή ανταλλακτικών κομματιών και συναφών εξαρτημάτων. Η επιχείρηση το 1927 δημιούργησε την πρώτη της σειρά αμαξιών, εν ονόματι, Oppen Vagn. Μία δεκαετία ύστερα από τον αποχώρισή της από τη μητρική της εταιρία, η αυτοκινητοβιομηχανία σημείωσε το πρώτο της πετυχημένο μοντέλο το PV444.
Γυρνώντας στο σήμερα, το 2017, η VOLVO μετράει πάνω από 25 διαφορετικές μονάδες παραγωγής, σε διαφορετικές χώρες η κάθε μία, καθώς και πάνω από 185 χώρες παγκοσμίως στις οποίες πωλούνται τα προϊόντα της.
Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως, η επιχείρηση αποτελεί την νούμερο ένα στον κλάδο, σχετικά με την παραγωγή φορτηγών, βιομηχανικών οχημάτων (π.χ μπουλντόζες), βαρέων οχημάτων (π.χ. βυτιοφόρα) αλλά και λεωφορείων.
Η VOLVO ήταν και είναι ευρέως γνωστή τόσο για την αξιοπιστία, όσο και για την ασφάλεια την οποία παρέχουν τα μοντέλα της, γεγονός που η ίδια προβάλλει μέσα από το slogan της, Volvo for life. Το παραπάνω μήνυμα, διαθέτει διφορούμενο νόημα, καθώς δίνει βάση τόσο στην προστασία της ανθρώπινης ζωής όσο και στην ανθεκτικότητα και περίοδο ζωής ενός αυτοκινήτου VOLVO.
Επιπροσθέτως, να αναφερθεί πως το logo της επιχείρησης, προέρχεται από το συνδυασμό της σημασίας της επωνυμίας VOLVO, η οποία στα λατινικά σημαίνει, κυλάω, καθώς και από το σύμβολο που χρησιμοποιούσαν οι αλχημιστές για το στοιχείο στου σιδήρου. Έτσι προκύπτει η φράση, “Δύναμη που Κυλά” ή αλλιώς “Rolling Strength”.
Στην εγχώρια αγορά, η επιχείρηση εκπροσωπείται από διαφόρους εκπροσώπους, όπως οι ΑΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΟΙ Α.Ε.Β.Μ.Ε., η ΒΕΛΜΑΡ και η ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε. Επίσης, ο κύριος και επίσημος αντιπρόσωπος του brand, είναι η AB VOLVO Hellas, η οποία εδρεύει στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου, στο Μαρούσι Αττικής.