ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Ο δήμος της Ελευσίνας κατατάσσεται στις πέντε ιερές πόλεις της αρχαίας Ελλάδας. Μαζί με εκείνη, στη λίστα βρίσκονται οι Δελφοί, η Ολυμπία, η Δήλος, όπως και η Αθήνα. Υπάρχουν διάφορες θεωρίες σχετικά με την προέλευση της ονομασίας της περιοχής. Αρχικά, κατά τα αρχαιοελληνικά χρόνια, λέγεται πως ο τόπος δεν είχε τη σημερινή του ονομασία. Υποστηρίζεται πως ονομάστηκε από την Ιέρεια της Θεάς Δήμητρας, Σαισαρία, κόρη του βασιλιά Κελεού. Εκείνος βασίλευε εκείνη την περίοδο και επέλεξε να δώσει στην περιοχή το όνομά της. Ο ίδιος, μετά από κάποια χρόνια, προς τιμήν του πατέρα του, του Ήρωα Ελευσίνα, αποφάσισε να μετονομάσει την περιοχή σε Ελευσίνα. Επίσης, μία δεύτερη θεωρία, λέει πως η αρχαία ονομασία του μέρους, ήταν Ελευσίς και προήλθε από την σημασία του ρήματος ελεύθω, το οποίο στα νέα ελληνικά μεταφράζεται ως έρχομαι. Έτσι λοιπόν, πολλοί πιστεύουν πως η περιοχή ονομάστηκε Ελευσίνα, καθώς η ίδια ήταν ο χώρος άφιξης της Θεάς Δήμητρας, που κατέφθανε κάθε χρόνο, με σκοπό να φέρει την Άνοιξη. Επιστρέφοντας στο σήμερα, η περιοχή της Ελευσίνας, συνορεύει με τις περιοχές Μάνδρα, Λουτρόπυργος, Ασπρόπυργος και Νέα Πέραμος. Στην έκταση της μετράει πλέον 20 τ. χλμ. γης, καθώς και πάνω από 29.910 μόνιμους κατοίκους. Ο χαρακτήρας και η εμφάνιση της, είναι σχεδόν αποκλειστικά βιομηχανικός, από τη στιγμή που εκεί υπάρχουν διυλιστήρια (ΕΛΠΕ), βιομηχανικά εργοστάσια και τέτοιου είδους επιχειρήσεις. Επιπλέον, στον δήμο υπάρχει το στρατιωτικό αεροδρόμιο, καθώς και το εμπορικό λιμάνι. Πέραν από αυτά, εκεί στεγάζεται και μία ομάδα διαφορετικών μεταξύ τους μουσείων, γεγονός που κινεί το ενδιαφέρον σχετικά με τα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας. Η βασική οδική αρτηρία που περνάει από την περιοχή, είναι η Εθνική Οδός. Εκεί κοντά, υπάρχουν αρκετά συνεργεία αυτοκίνητων. Όμως, το κοντινότερο μέρος με πολλές περισσότερες και διαφορετικές επιλογές συνεργείων, είναι το Αιγάλεω. Εκεί, οι μηχανικοί επιδιορθώνουν και επισκευάζουν καθημερινά χαλασμένα τακάκια, φίλτρα καμπίνας, αέρα και λαδιών, αμορτισέρ, μίζες, καθαριστήρες παρμπρίζ, σετ συμπλέκτη, μπουζί και αναρτήσεις, όπως και πολλά ακόμα.
Η αυτοκινητοβιομηχανία Porsche (Dry. Ing. Hc F. Porcsche. GmbH.), ιδρύθηκε το 1931 στη Στουτγάρδη της Γερμανίας από τον Ferdinand Porsche. Αρχικά, η επιχείρηση δεν κατασκεύαζε οχήματα με την δική της επωνυμία, παρά συνέβαλε στην γενική εξέλιξη της βιομηχανίας του αυτοκινήτου, καθώς δρούσε και ως εταιρία συμβουλευτικών υπηρεσιών.
Ορισμένα έτη αργότερα, και έπειτα από έγκληση του Αδόλφου Χίτλερ, δημιουργήθηκε ένα αυτοκίνητο που προοριζόταν ξεκάθαρα για το ευρύ κοινό. Το όχημα αυτό είχε βαφτιστεί με την ονομασία Volkswagen, το οποίο μεταφρασμένο στα ελληνικά, σημαίνει “Το αυτοκίνητο του λαού”.
Το συγκεκριμένο μοντέλο, ήταν ο γνωστός Σκαραβαίος, ή αλλιώς Volkswagen Type 1. Το πρώτο όχημα το οποίο δημιουργήθηκε και κατασκευάστηκε με την επωνυμία της Porsche, ήταν το 1939 με όνομα Porsche 64. Το λογότυπο το οποίο συνοδεύει την μάρκα, είναι το έμβλημα το οποίο εκπροσωπούσε την επικράτεια της ελεύθερης πόλης της Βυρτεμβέργης, πρωτεύουσα της οποίας είναι και η περιοχή ίδρυσης της εταιρίας.
Από το 2009 και ύστερα, η Porsche AG ανήκει στην οικογένεια της Volkswagen. Σημαντικό να αναφερθεί ότι, η Porsche AG είναι διαφορετική εταιρία από την Porsche SE, η οποία με την σειρά της κατέχει ορισμένο μερίδιο μετοχών στην Volkswagen.
Στην εγχώρια αγορά των αυτοκινήτων, η εταιρία εκπροσωπείται από την Μοτοδυναμική Α.Ε.Ε. Porsche Hellas. Γραφεία της επιχείρησης υπάρχουν στις περιοχές, Γλυφάδα (οδός Βουλιαγμένης), Αθήνα (οδός Αθηνών Λαμίας) και Θεσσαλονίκη (οδός Θεσσαλονίκης – Μηχανιώνας).