ΓΛΥΦΑΔΑ
Ο δήμος της Γλυφάδας δημιουργήθηκε το 1926, όταν οι κάτοικοι του τότε οικισμού της, αποφάσισαν να αποκοπούν από τον δήμο του Μπραχαμίου. Η ονομασία του δήμου είναι σχετικά καινούρια, καθώς η προηγούμενή του, ήταν Αιξωνή. Το όνομα Αιξωνή, προέρχεται από την αιξωνική τρίγλη, φράση η οποία μεταφράζεται ως μπαρμπούνι, στα αρχαία ελληνικά. Με απλά λόγια, η περιοχή, ήταν τόσο γνωστή για το νόστιμο μπαρμπούνι της, μέχρι που πήρε και την ονομασία της από αυτό. Παρά την αλλαγή του ονόματος, υπάρχει ακόμα μία περιοχή στον δήμο με την ονομασία Αιξωνή. Το νεότερο όνομά της που ισχύει μέχρι και σήμερα, προέρχεται από την γεύση του νερού, το οποίο ερχόταν από τα πηγάδια της περιοχής. Το συγκεκριμένο νερό, ήταν υφάλμυρο, δηλαδή γλυφό (Γλυφάδα). Η συγκεκριμένη ζώνη, διαχωρίζεται σε Άνω και Κάτω Γλυφάδα, περιοχές στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι οικισμοί Ευρυάλη, Τερψιθέα, Αιξωνή, Δικηγορικά κ.α, καθώς και Άγιος Νικόλαος και Κέντρο, αντίστοιχα. Ολόκληρο το μέρος, κατατάσσεται στο νότιο τομέα την Αττικής και αποτελεί Αθηναϊκό προάστιο, το οποίο συνορεύει με τις περιοχές Βούλα, Αργυρούπολη και Ελληνικό. Ο δήμος, παρουσιάζει ποικιλομορφία σε ό,τι αφορά το τοπίο του, καθώς εντός του υπάρχουν τόσο ορεινές, όσο και παραθαλάσσιες περιοχές. Επιπλέον, η Γλυφάδα χαρακτηρίζεται από το μεγάλο ποσοστό του πρασίνου, το οποίο διαθέτει. Οι κάτοικοι της, πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους μέσω της χρήσης των λεωφορείων, του τραμ, και του μετρό, στο σταθμό Ελληνικό, ο οποίος είναι και ο τερματικός της κόκκινης γραμμής. Βασικές οδικές αρτηρίες που διέρχονται από εκεί, είναι η Λεωφόρος Βουλιαγμένης και η Λεωφόρος Ποσειδώνος ( Παραλιακή). Στη Γλυφάδα και στα υπόλοιπα νότια προάστια, υπάρχουν πολλά συνέργεια αυτοκινήτου, εξειδικευμένα, εξουσιοδοτημένα και γενικά. Καθημερινά ασχολούνται με τυπικές και πιο περίπλοκες εργασίες όπως οι αναρτήσεις, τα μπουζί, το ίσιωμα και η τοποθέτηση δίσκων τα τακάκια εμπρός και πίσω, οι βαλβολίνες του χειροκίνητου σασμάν, η τοποθέτηση και επισκευή βολάν και πολλές άλλες ακόμα.
Ιδρύθηκε το 1899 από τους Louis, Marcel και Fernand Renault με την επωνυμία Societe Renault Freres. Πρώτο μοντέλο ήταν το Renault Voiturette και κατασκευάστηκε το 1899. Η εταιρεία τιμήθηκε με πολλές διακρίσεις για τις μηχανολογικές επιδόσεις των μοντέλων της και δημιούργησε το πρώτο αυτοκίνητο τύπου sedan, με τέσσερις πόρτες. Την ίδια περίοδο δημιούργησε και τον πρώτο υπερτροφοδότη (turbo) και ακολούθησε η κατοχύρωση της ιδέας από την εταιρεία.
Η επιχείρηση κατασκεύαζε οχήματα ταξί, λεωφορεία, όσο και επαγγελματικά επιβατικά. Κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου άλλαξε τις γραμμές παραγωγής της και επανήλθε στην παραγωγή οχημάτων ξανά το 1906. Λόγω εξωτερικών παραγόντων, όπως η πτώχευση της επίσης γαλλικής βιομηχανίας Citroen και η αγορά της από την Michelin, την χρονιά 1935, η Renault, αποτελούσε την μεγαλύτερη αυτόνομη βιομηχανία σε ολόκληρη την Γαλλία. Επιστρέφοντας αργά προς το σήμερα, το 1996, η εταιρία αποκτά νέα εργοστάσια στις περιοχές της Βραζιλίας, της Αργεντινής και της Τουρκίας, αυξάνοντας τον όγκο παραγωγής οχημάτων. Είναι σημαντικό να αναφερθούν ορισμένες από τις διακρίσεις που έχει δεχθεί η επιχείρηση σχετικά με την παραγωγή νέων μοντέλων, όπως το Renault Laguna, το 2001 τιμήθηκε με την ανώτατη διάκριση, όπως και το μοντέλο Renault Modus, το 2004.
Σήμερα η Renault έχει στην κατοχή της το 44% των μετοχών της Nissan, δημιουργώντας έτσι μια συμμαχία, εν ονόματι Renault – Nissan Alliance. Επιπλέον, στην εταιρία Renault, ανήκουν οι επιχειρήσεις Samsung Motors (Renault Samsung Motors), Dacia και το 20% από την Volvo Trucks. Στην Ελλάδα, η εταιρία Renault, αντιπροσωπεύεται από πολλούς επιλεγμένους εισαγωγείς. Ορισμένα από τα μοντέλα τα οποία έχουν σημειώσει επιτυχία σχετικά με τις πωλήσεις, αλλά χαρακτηρίζονται και από θετικά σχόλια είναι τα Renault Clio, Renault Megane, Renault Senic, Renault Kagu, Renault Laguna, Renault Twingo κλπ.