ΓΑΛΑΤΣΙ
Ο δήμος του Γαλατσίου θεωρείται από τους πιο πυκνοκατοικημένους της Αττικής, παρέχοντας μόνιμη κατοικία σε πάνω από 59.345 ανθρώπους. Η ονομασία του λέγεται πως προήλθε από τον άνθρωπο στον οποίον κάποτε άνηκε ολόκληρη η περιοχή. Πιο συγκεκριμένα, ο Συμεών Γαλάκης, στο παρελθόν είχε αγοράσει μεγάλο μερίδιο γης, στο συγκεκριμένο μέρος. Έτσι, η ζώνη ονομάστηκε η περιοχή του Γαλάκη. Καθώς περνούσαν τα χρόνια και εξ’ αιτίας της βαριάς προφοράς που είχαν τότε οι κάτοικοι στην ομιλία τους, το –κής, αλλοιώθηκε και μετατράπηκε σε –τσής. Κάπως έτσι λοιπόν, η περιοχή του Γαλάκη, έγινε περιοχή του Γαλάτση. Για μεγαλύτερη συντομία, η ονομασία του μέρους, έμεινε ως Γαλάτση, κάτι το οποίο άλλαξε και αυτό, καθώς το –η, αντικαταστήθηκε με –ι (Γαλάτσι), μετατρέποντας το σε ουδέτερο. Τη σημερινή εποχή, ο δήμος καταλαμβάνει 4 τ. χλμ. Γης και φθάνει μέχρι τις περιοχές, Αθήνα, Παλαιό Ψυχικό, Φιλοθέη και Νέα Ιωνία. Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως στην περιοχή του Γαλατσίου, υπάρχουν πολλές και διάφορες δενδρόφυτες εκτάσεις και πάρκα, κάτι το οποίο το καθιστά το μέρος εύκολα κατοικήσιμο και φιλικό προς το κοινό, τα ζώα και το περιβάλλον. Συγκεκριμένα παραδείγματα αποτελούν, το Αττικό Άλσος καθώς και το Άλσος Βεΐκου. Ακόμα, στην περιοχή υπάρχει το Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου που συχνά λειτουργεί ως πλατό για πολλά τηλεοπτικά shows, καθώς στο συγκεκριμένο κτήριο είχαν διεξαχθεί και αγωνίσματα κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Επίσης, οι κάτοικοι της περιοχής πραγματοποιούν τις καθημερινές τους μετακινήσεις μέσω των γραμμών των τρόλεϊ και των λεωφορείων. Τα συνεργεία, βουλκανιζατέρ και φανοποιεία που υπάρχουν στην περιοχή είναι πολλά και αντιμετωπίζουν καθημερινά από τα τυπικά μέχρι και τα πιο περίπλοκα θέματα που προκαλούνται στα αυτοκίνητα των πελατών. Μερικά από αυτά είναι η αλλαγή λαδιών, η αλλαγή σετ συμπλέκτη, η αλλαγή και η τοποθέτηση κεντρικού άξονα, ρουλεμάν, μπαταρίας, υγρού φρένων και πολλά ακόμα.
Η γαλλικής προέλευσης επιχείρηση Citroen, δημιουργήθηκε το 1919 από τον ιδρυτή της τον Andre Citroen. Αρχικά μεγαλούργησε στην μαζική παραγωγή επιβατικών αυτοκινήτων και ήταν η πρώτη στην Ευρώπη που επιχείρησε τέτοιου βεληνεκούς παραγωγές.
Κατά το 1934, με την παρουσίαση του μοντέλου Traction Avant, η εταιρία χαρακτηρίστηκε από καινοτομία καθώς απέκτησε κύρος και φήμη, πέρα από τα σύνορα της χώρας. Ξεκίνησε την πορεία της με σλόγκαν το “Creative Technologie”, και έμβλημα το διπλό λατινικό λάμδα (double chevron), πορεύτηκε ως έκτοτε. Το έτος 1976, ήταν η χρονιά που δημιουργήθηκε ο όμιλος PSA, μία κοινή ομπρέλα για τις οικογένειες Citroen και Peugeot. Σημείο σταθμός στην πορεία της επιχείρησης, αποτέλεσε η χρονολογία ίδρυσης της κατηγορίας DS, η οποία αποτελεί τις πολυτελείς εκδόσεις των μοντέλων της μάρκας και λειτουργεί ως σήμερα και ως αυτόνομη επωνυμία.
Η εταιρία, δραστηριοποιείται στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτου μέσω του ομίλου Citroen Hellas, από το 1965, κάτω από την διεύθυνση της οικογένειας Συγγελίδη και εδρεύει στην Λεωφόρο Κηφισίας, στο Χαλάνδρι. Ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά μοντέλα του σήμερα είναι τα Citroen C1, Citroen C3, Citroen C4, Citroen C5, Citroen C3 Picasso, Citroen C4 Picasso, Citroen C4 Sedan, Citroen Xara κλπ.