ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
Τα Βριλήσσια, με έκταση 3,8 τ. χλμ., απέκτησαν το όνομά τους, λόγω του όρους Βριληττός. Η ονομασία του βουνού προέρχεται από κείμενα του Θουκυδίδη, του Στράβωνος και του Ηροδότου. Πιο συγκεκριμένα, ως Βριληττός, μεταφράζεται αυτός ο οποίος σφύζει από πέτρα, κάτι που προκύπτει από την ποσότητα μαρμάρου η οποία υπήρχε στο βουνό. Μάλιστα, τα συγκεκριμένα μάρμαρα χρησιμοποιήθηκαν τόσο για κτήρια του 19ου αιώνα, όσο και για την κατασκευή του ίδιου του μνημείου της Ακρόπολης. Η περιοχή των Βριλησσίων, συνορεύει με τους δήμους Πεντέλη, Αγία Παρασκευή, Γέρακας – Παλλήνη, Μαρούσι και Χαλάνδρι. Επιπλέον, φυσικά σύνορα θεωρούνται το Περιαστικό Δάσος των Άνω Βριλησσίων και το Πεντελικό Ρεύμα Πολυδρόσου και Βριλησσού. Το μεγαλύτερο μέρος της ζώνης των Βριλησσίων χαρακτηρίζεται από έντονη βλάστηση η οποία περιορίζεται σε πεύκα, ελιές, ευκαλύπτους, κυπαρίσσια, πορτοκαλιές, λεμονιές και θαμνώδη φυτά διαφόρων ειδών. Ο μόνιμος καταγεγραμμένος πληθυσμός ο οποίος ξεπερνά τα 30.741 άτομα, είναι χρησιμοποιεί τις συγκοινωνίες του μετρό (σταθμός Βριλήσσια και Δουκίσσης Πλακεντίας), του προαστιακού (σταθμός Πεντέλης) αλλά και το λεωφορειακό δίκτυο. Ακόμα, η περιοχή περιλαμβάνει την γνωστή εκκλησία της Αναλήψεως του Κυρίου, όπως και την κεντρική πλατεία των Βριλησσίων, τα οποία αποτελούν πόλο έλξης για μεγάλο μέρους του πληθυσμού. Επίσης, σχετικά με τις επιχειρισιακές δραστηριότητες της περιοχής, παρατηρείται μεγάλος αριθμός συνεργείων αυτοκινήτων, των οποίων οι μάστορες και τεχνικοί εξυπηρετήσουν τους πελάτες καθημερινά. Καθώς τη σημερινή εποχή οι ρυθμοί της ζωής είναι αυξημένοι, η συντήρηση των αυτοκινήτων αποτελεί σημαντικό θέμα για τις μετακινήσεις των κατοίκων, όχι μόνο των Βριλησσίων, αλλά ολόκληρης της περιφέρειας. Έτσι, τα συνεργεία της περιοχής βρίσκονται σε διαρκή απασχόληση, επισκευάζοντας ή αντικαθιστώντας κάθε είδους ανταλλακτικά, όπως παραδείγματος χάριν, λάστιχα, ιμάντες, αναρτήσεις, συμπλέκτες, φρένα, τακάκια, μπαταρίες αυτοκινήτου και τα λοιπά.
Η αυτοκινητοβιομηχανία Smart, ιδρύθηκε από τον πρόεδρο της εταιρίας παραγωγής ρολογιών Swatch, το 1980.
Ο πρόεδρος της επιχείρησης, Nicolas Hayek, όταν εντόπισε το κενό που υπήρχε στην αγορά του αυτοκινήτου, θέλησε να κάνει πράξη το σχέδιό του. Έτσι, επένδυσε στην συνεργασία του με την αυτοκινητοβιομηχανία Mercedes – Benz.
Αρχικά το όνομα του μικρού αυτοκινήτου που σήμερα είναι γνωστό ως Smart, ήταν Swatch Mobile. Τα σχέδια του, πριν από την υλοποίηση της ιδέας, είχαν δημιουργηθεί από την εταιρία Hayek Engineering AG.
Όταν πραγματοποιήθηκε η συνεργασία με την Mercedes – Benz, συγχρηματοδοτήθηκε το όλο εγχείρημα, με διαφορετικό όμως όνομα. Κατόπιν από διαφωνίες, το τελικό όνομα του μοντέλου αποφασίστηκε πως θα είναι Smart, από τις λέξεις Swatch Mercedes Art.
Επιπλέον, η κοινή επιχείρηση είχε λάβει την ονομασία MCC (Micro Compact Car). Ύστερα από μερικά χρόνια, το 1998, η Mercedes – Benz αγόρασε το 100% του μεριδίου της Swatch, πραγματοποιώντας έτσι την εξ’ ολοκλήρου μετατροπή της εταιρίας σε θυγατρική του ομίλου.
Ακριβώς ένα χρόνο αργότερα, η εταιρία από MCC, μετονομάστηκε σε Micro Compact Car Smart GmbH. Έπειτα από αρκετά χρόνια παραγωγής του μοντέλου Smart, καθώς και ύστερα από επέκταση της προϊοντικής γκάμας, η εταιρία τη χρονιά 2016, δήλωσε πως οι πωλήσεις των μοντέλων της ανά τον κόσμο, ανέρχονταν στις 2.000.000.
Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί εκπρόσωποι της μάρκας, με τους πιο σημαντικούς από αυτούς να είναι οι ΙΣΜΑΪΛΟΣ Α.Ε., ΕΚΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ Α.Ε., οι οποίοι εδρεύουν στην Γλυφάδα και την Παλλήνη, αντίστοιχα.