ΑΛΙΜΟΣ
Ο δήμος του Αλίμου και το Καλαμάκι που συμπεριλαμβάνεται σε αυτόν, είναι ένας από τους αρχαίους των Αθηνών. Η ονομασία του βγαίνει από τη σύνθεση της λέξης λιμός, η οποία σημαίνει πείνα, και του α’ στερητικού. Η μετάφραση του νοήματος αυτών των δύο στα νέα Ελληνικά είναι «ο δήμος που διώχνει την πείνα».
Μία διαφορετική προσέγγιση, υποστηρίζει πως η ονομασία Άλιμος, προκύπτει από την ομηρική λέξη αλς, η οποία στα αρχαία ελληνικά σημαίνει, είτε θάλασσα, είτε κόκκος αλατιού, είτε αρμυρήθρα.
Η δεύτερη θεωρία, βασίζεται κυρίως στην παραθαλάσσια τοποθεσία του δήμου. Η περιοχή, συνορεύει με τους δήμους, του Φαλήρου, του Ελληνικού – Αργυρούπολης, του Αγίου Δημητρίου και της Ηλιούπολης. Επίσης, ο Άλιμος είναι προσβάσιμος, από τις βασικές αρτηρίες της Λεωφόρου Βουλιαγμένης καθώς και της Ποσειδώνος. Στο δήμο, οποίος καταλαμβάνει έκταση 7,5 τ. χλμ., κατοικούν μόνιμα πάνω από 41.720 άνθρωποι.
Πόλο έλξης πολλών, αποτελεί η Μαρίνα (λιμάνι) του Αλίμου, η οποία προσελκύει, τόσο άτομα σχετικά με το yachting, καθώς είναι λιμάνι σκαφών, όσο και λάτρεις του παραθαλάσσιου τοπίου και του φαγητού, εφόσον εκεί υπάρχουν διάφορα εστιατόρια και καφετέριες. Αξιοσημείωτο γεγονός αποτελεί το ότι η Μαρίνα Αλίμου, κατασκευάστηκε επί του καθεστώτος της Χούντας.
Οι μόνιμοι της περιοχής, είναι σε θέση να χρησιμοποιούν τις πολυάριθμες λεωφορειακές γραμμές, τις σειρές των τρόλεϊ, καθώς και τις σχετικά νεοσύστατες γραμμές του μετρό, τόσο του Αλίμου, όσο και των γειτονικών δήμων (Ελληνικό, Αργυρούπολη). Στα νότια προάστια –και όχι μόνο στον Άλιμο, υπάρχουν πολλά συνεργεία αυτοκινήτων τα οποία αντιμετωπίζουν καθημερινά αυτοκίνητα που χρειάζονται επισκευές και επιδιορθώσεις.
Τυπικές εργασίες είναι η αλλαγή λαδιών, φίλτρων λαδιού, αέρα και καμπίνας, η αλλαγή στα τακάκια και τα φρένα, στις αναρτήσεις και σε πολλά ακόμα.
Η αυτοκινητοβιομηχανία Smart, ιδρύθηκε από τον πρόεδρο της εταιρίας παραγωγής ρολογιών Swatch, το 1980.
Ο πρόεδρος της επιχείρησης, Nicolas Hayek, όταν εντόπισε το κενό που υπήρχε στην αγορά του αυτοκινήτου, θέλησε να κάνει πράξη το σχέδιό του. Έτσι, επένδυσε στην συνεργασία του με την αυτοκινητοβιομηχανία Mercedes – Benz.
Αρχικά το όνομα του μικρού αυτοκινήτου που σήμερα είναι γνωστό ως Smart, ήταν Swatch Mobile. Τα σχέδια του, πριν από την υλοποίηση της ιδέας, είχαν δημιουργηθεί από την εταιρία Hayek Engineering AG.
Όταν πραγματοποιήθηκε η συνεργασία με την Mercedes – Benz, συγχρηματοδοτήθηκε το όλο εγχείρημα, με διαφορετικό όμως όνομα. Κατόπιν από διαφωνίες, το τελικό όνομα του μοντέλου αποφασίστηκε πως θα είναι Smart, από τις λέξεις Swatch Mercedes Art.
Επιπλέον, η κοινή επιχείρηση είχε λάβει την ονομασία MCC (Micro Compact Car). Ύστερα από μερικά χρόνια, το 1998, η Mercedes – Benz αγόρασε το 100% του μεριδίου της Swatch, πραγματοποιώντας έτσι την εξ’ ολοκλήρου μετατροπή της εταιρίας σε θυγατρική του ομίλου.
Ακριβώς ένα χρόνο αργότερα, η εταιρία από MCC, μετονομάστηκε σε Micro Compact Car Smart GmbH. Έπειτα από αρκετά χρόνια παραγωγής του μοντέλου Smart, καθώς και ύστερα από επέκταση της προϊοντικής γκάμας, η εταιρία τη χρονιά 2016, δήλωσε πως οι πωλήσεις των μοντέλων της ανά τον κόσμο, ανέρχονταν στις 2.000.000.
Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί εκπρόσωποι της μάρκας, με τους πιο σημαντικούς από αυτούς να είναι οι ΙΣΜΑΪΛΟΣ Α.Ε., ΕΚΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ Α.Ε., οι οποίοι εδρεύουν στην Γλυφάδα και την Παλλήνη, αντίστοιχα.