| Επίλεξε Κατασκευαστή

Φανοποιια
Εξατμιση
Υγραεριο
Συνολική βαθμολογία πελατών

6838

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

4.791827400000002

ΑΛΙΜΟΣ

Ο δήμος του Αλίμου και το Καλαμάκι που συμπεριλαμβάνεται σε αυτόν, είναι ένας από τους αρχαίους των Αθηνών. Η ονομασία του βγαίνει από τη σύνθεση της λέξης λιμός, η οποία σημαίνει πείνα, και του α’ στερητικού. Η μετάφραση του νοήματος αυτών των δύο στα νέα Ελληνικά είναι «ο δήμος που διώχνει την πείνα».

Μία διαφορετική προσέγγιση, υποστηρίζει πως η ονομασία Άλιμος, προκύπτει από την ομηρική λέξη αλς, η οποία στα αρχαία ελληνικά σημαίνει, είτε θάλασσα, είτε κόκκος αλατιού, είτε αρμυρήθρα.

Η δεύτερη θεωρία, βασίζεται κυρίως στην παραθαλάσσια τοποθεσία του δήμου. Η περιοχή, συνορεύει με τους δήμους, του Φαλήρου, του Ελληνικού – Αργυρούπολης, του Αγίου Δημητρίου  και της Ηλιούπολης. Επίσης, ο Άλιμος είναι προσβάσιμος, από τις βασικές αρτηρίες της Λεωφόρου Βουλιαγμένης καθώς και της Ποσειδώνος. Στο δήμο, οποίος καταλαμβάνει έκταση 7,5 τ. χλμ., κατοικούν μόνιμα πάνω από 41.720 άνθρωποι.

Πόλο έλξης πολλών, αποτελεί η Μαρίνα (λιμάνι) του Αλίμου, η οποία προσελκύει, τόσο άτομα σχετικά με το yachting, καθώς είναι λιμάνι σκαφών, όσο και  λάτρεις του παραθαλάσσιου τοπίου και του φαγητού, εφόσον εκεί υπάρχουν διάφορα εστιατόρια και καφετέριες. Αξιοσημείωτο γεγονός αποτελεί το ότι η Μαρίνα Αλίμου, κατασκευάστηκε  επί του καθεστώτος της Χούντας.

Οι μόνιμοι της περιοχής, είναι σε θέση να χρησιμοποιούν τις πολυάριθμες λεωφορειακές γραμμές, τις σειρές των τρόλεϊ, καθώς και τις σχετικά νεοσύστατες γραμμές του μετρό, τόσο του Αλίμου, όσο και των γειτονικών δήμων (Ελληνικό, Αργυρούπολη). Στα νότια προάστια –και όχι μόνο στον Άλιμο, υπάρχουν πολλά συνεργεία αυτοκινήτων τα οποία αντιμετωπίζουν καθημερινά αυτοκίνητα που χρειάζονται επισκευές και επιδιορθώσεις.

Τυπικές εργασίες είναι η αλλαγή λαδιών, φίλτρων λαδιού, αέρα και καμπίνας, η αλλαγή στα τακάκια και τα φρένα, στις αναρτήσεις και σε πολλά ακόμα.

Η βρετανικής προέλευσης αυτοκινητοβιομηχανία Rover, ιδρύθηκε το 1878 από τους John Kemp Starley και William Sutton και ονομαζόταν Starley & Sutton. Η μόνη της δραστηριότητα ήταν η κατασκευή ποδηλάτων. Το πρώτο όχημα που κατασκευάστηκε ήταν ένα τρίκυκλο ποδήλατο με ονομασία Rover.

Με την πάροδο των ετών και ύστερα από παραγωγές διαφόρων ειδών ποδηλάτων, η εταιρία και πιο συγκεκριμένα ο Starley το 1885, δημιούργησε το μοντέλο Rover Safety Bicycle, το οποίο και έμεινε στην ιστορία. Αυτό συνέβη καθώς αντικατέστησε την μπροστινή μεγάλη ρόδα που συνήθιζαν να έχουν τα τότε ποδήλατα, με μία παρομοίου μεγέθους με την πίσω. Το γεγονός αυτό, πρόσδωσε στο Rover χαρακτηρισμούς όπως “το ποδήλατο του μέλλοντος”.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, η επιχείρηση άλλαξε όνομα, επιλέγοντας να ονομασθεί J. K. Strarley & Co., ενώ το τέλος της δεκαετίας μετονομάστηκε σε Rover Cycling Company. Το 1901, η εταιρία ενεργοποιήθηκε στην δημιουργία και κατασκευή αυτοκινήτων, με πρώτο παραγωγής το Rover Eight (8),του Edmund Louis.

Kατά τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο, η επιχείρηση ξεκίνησε να παράγει μοτοσυκλέτες μαχητικά αυτοκίνητα καθώς και φορτηγά, για πολεμική χρήση. Μία δεκαετία μετά, η διοίκηση της εταιρείας αλλάζει, γεγονός που προκάλεσε πολλές οικονομικές διαταραχές στην ίδια.

Στη συνέχεια, η επιχείρηση προχώρησε σε παραγωγή εξαιρετικά lux μοντέλων, που ξέφευγαν από τα υπόλοιπα, τόσο σε τιμή αγοράς, όσο και σε κατανάλωση πόρων. Με το τέλος του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, η Rover, λανσάρει για πρώτη φορά, οχήματα τα οποία είναι κατάλληλα για off – road διαδρομές (Land Rover).

Στην Ελλάδα, η εταιρία Rover, εκπροσωπείται από την Jaguar Land Rover – ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, και στεγάζεται στην Ιερά Οδό, στο κέντρο της Αθήνας.