ΑΛΙΜΟΣ
Ο δήμος του Αλίμου και το Καλαμάκι που συμπεριλαμβάνεται σε αυτόν, είναι ένας από τους αρχαίους των Αθηνών. Η ονομασία του βγαίνει από τη σύνθεση της λέξης λιμός, η οποία σημαίνει πείνα, και του α’ στερητικού. Η μετάφραση του νοήματος αυτών των δύο στα νέα Ελληνικά είναι «ο δήμος που διώχνει την πείνα».
Μία διαφορετική προσέγγιση, υποστηρίζει πως η ονομασία Άλιμος, προκύπτει από την ομηρική λέξη αλς, η οποία στα αρχαία ελληνικά σημαίνει, είτε θάλασσα, είτε κόκκος αλατιού, είτε αρμυρήθρα.
Η δεύτερη θεωρία, βασίζεται κυρίως στην παραθαλάσσια τοποθεσία του δήμου. Η περιοχή, συνορεύει με τους δήμους, του Φαλήρου, του Ελληνικού – Αργυρούπολης, του Αγίου Δημητρίου και της Ηλιούπολης. Επίσης, ο Άλιμος είναι προσβάσιμος, από τις βασικές αρτηρίες της Λεωφόρου Βουλιαγμένης καθώς και της Ποσειδώνος. Στο δήμο, οποίος καταλαμβάνει έκταση 7,5 τ. χλμ., κατοικούν μόνιμα πάνω από 41.720 άνθρωποι.
Πόλο έλξης πολλών, αποτελεί η Μαρίνα (λιμάνι) του Αλίμου, η οποία προσελκύει, τόσο άτομα σχετικά με το yachting, καθώς είναι λιμάνι σκαφών, όσο και λάτρεις του παραθαλάσσιου τοπίου και του φαγητού, εφόσον εκεί υπάρχουν διάφορα εστιατόρια και καφετέριες. Αξιοσημείωτο γεγονός αποτελεί το ότι η Μαρίνα Αλίμου, κατασκευάστηκε επί του καθεστώτος της Χούντας.
Οι μόνιμοι της περιοχής, είναι σε θέση να χρησιμοποιούν τις πολυάριθμες λεωφορειακές γραμμές, τις σειρές των τρόλεϊ, καθώς και τις σχετικά νεοσύστατες γραμμές του μετρό, τόσο του Αλίμου, όσο και των γειτονικών δήμων (Ελληνικό, Αργυρούπολη). Στα νότια προάστια –και όχι μόνο στον Άλιμο, υπάρχουν πολλά συνεργεία αυτοκινήτων τα οποία αντιμετωπίζουν καθημερινά αυτοκίνητα που χρειάζονται επισκευές και επιδιορθώσεις.
Τυπικές εργασίες είναι η αλλαγή λαδιών, φίλτρων λαδιού, αέρα και καμπίνας, η αλλαγή στα τακάκια και τα φρένα, στις αναρτήσεις και σε πολλά ακόμα.
Η γαλλικής προέλευσης επιχείρηση Citroen, δημιουργήθηκε το 1919 από τον ιδρυτή της τον Andre Citroen. Αρχικά μεγαλούργησε στην μαζική παραγωγή επιβατικών αυτοκινήτων και ήταν η πρώτη στην Ευρώπη που επιχείρησε τέτοιου βεληνεκούς παραγωγές.
Κατά το 1934, με την παρουσίαση του μοντέλου Traction Avant, η εταιρία χαρακτηρίστηκε από καινοτομία καθώς απέκτησε κύρος και φήμη, πέρα από τα σύνορα της χώρας. Ξεκίνησε την πορεία της με σλόγκαν το “Creative Technologie”, και έμβλημα το διπλό λατινικό λάμδα (double chevron), πορεύτηκε ως έκτοτε. Το έτος 1976, ήταν η χρονιά που δημιουργήθηκε ο όμιλος PSA, μία κοινή ομπρέλα για τις οικογένειες Citroen και Peugeot. Σημείο σταθμός στην πορεία της επιχείρησης, αποτέλεσε η χρονολογία ίδρυσης της κατηγορίας DS, η οποία αποτελεί τις πολυτελείς εκδόσεις των μοντέλων της μάρκας και λειτουργεί ως σήμερα και ως αυτόνομη επωνυμία.
Η εταιρία, δραστηριοποιείται στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτου μέσω του ομίλου Citroen Hellas, από το 1965, κάτω από την διεύθυνση της οικογένειας Συγγελίδη και εδρεύει στην Λεωφόρο Κηφισίας, στο Χαλάνδρι. Ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά μοντέλα του σήμερα είναι τα Citroen C1, Citroen C3, Citroen C4, Citroen C5, Citroen C3 Picasso, Citroen C4 Picasso, Citroen C4 Sedan, Citroen Xara κλπ.