ΑΙΓΑΛΕΩ
Η περιοχή του Αιγάλεω βρίσκεται στο δυτικό μέρος, εντός του αττικού λεκανοπεδίου. Το 1937, ιδρύθηκε η πρώτη αυτόνομη κοινότητα, ενώ το 1943, δημιουργήθηκε ο ομώνυμος δήμος που γνωρίζουμε σήμερα. Λέγεται, πως η ονομασία προήλθε από την σύνθεση των αρχαιοελληνικών λέξεων αίγα και λέως, οι οποίες σημαίνουν, κατσίκα και λαός, αντίστοιχα.
Αυτή η ιδέα δημιουργήθηκε από τα πολλά βοσκοτόπια που υπήρχαν τότε στους πρόποδες του βουνού.
Μία διαφορετική θεωρία, υποστηρίζει πως η ονομασία του βουνού αυτού, καθώς και του δήμου, προέρχεται από την συνένωση των αρχαιοελληνικών πάλι λέξεων, αίγες και λάας, οι οποίες μεταφράζονται στα νέα ελληνικά ως, κύμα και λίθος. Η ερμηνεία αυτού του ισχυρισμού είναι πως το όρος Αιγάλεω, ήταν ο βράχος ο οποίος σπάει τα κύματα.
Σήμερα, στην περιοχή υπάρχουν πάνω από 69.946 κάτοικοι, οι οποίοι πραγματοποιούν τις μετακινήσεις του μέσω των γραμμών του μετρό Αιγάλεω, Αγία Μαρίνα και Ελαιώνας, καθώς και μέσω των πολυάριθμων λεωφορειακών γραμμών και τρόλεϊ. Να σημειωθεί πως πέρα από το υψηλό ποσοστό ανεργίας που μαστίζει την χώρα μας, στην περιοχή παρατηρείται άνοδος σε ό,τι αφορά τον κλάδο αναζήτησης για συνεργείο αυτοκινήτου.
Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές επιλογές για τον καταναλωτή που ψάχνει συνεργείο, βουλκανιζατέρ, φανοποιείο και τέτοιου είδους υπηρεσίες για το αυτοκίνητό του.
Πιο συγκεκριμένα, μπορεί κανείς να βρει συνεργεία σχεδόν σε κάθε γωνία, κοντά στην οδό Αθηνάς και έτσι είναι εύκολο να βρει λύση για κάθε είδους πρόβλημα που θα παρουσιάσει το αυτοκίνητό του, είτε αυτό είναι ένας απλός ιμάντας χρονισμού, είτε αναρτήσεις, είτε ένα μεγάλο ή μικρό σέρβις (service). Ο δήμος, συνορεύει με τις περιοχές Χαϊδάρι, Αγία Βαρβάρα, Περιστέρι, Μοσχάτο, Ταύρος, καθώς και με το δήμο Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη. Βασικές οδοί οι οποίες διασχίζουν το Αιγάλεω, είναι η Ιερά Οδός, η Θηβών, η Λεωφόρος Κηφισού αλλά και η Πέτρου Ράλλη.
Πολλά αξιοσημείωτα οικοδομήματα υπάρχουν εκεί , όπως ο Μητροπολιτικός Ναός του Εσταυρωμένου, το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο, τα Τεχνολογικά Ιδρύματα Αθήνας και Πειραιώς, καθώς και το άλσος Μπαρουτάδικο, προσελκύει καθημερινά πολλούς φιλόζωους και φυσιολάτρες.
Η σουηδικής προέλευσης αυτοκινητοβιομηχανία VOLVO, δημιουργήθηκε στην πόλη Γκέτεμποργκ. Αρχικά, η εταιρία, ήταν μέλος της μέχρι και σήμερα γνωστής, SKF (Svenska Kullager Fabriken AB), από την οποία και αποχώρησε το 1935.
Η συγκεκριμένη επιχείρηση δραστηριοποιούταν, τόσο τότε, όσο και τώρα στην κατασκευή ανταλλακτικών κομματιών και συναφών εξαρτημάτων. Η επιχείρηση το 1927 δημιούργησε την πρώτη της σειρά αμαξιών, εν ονόματι, Oppen Vagn. Μία δεκαετία ύστερα από τον αποχώρισή της από τη μητρική της εταιρία, η αυτοκινητοβιομηχανία σημείωσε το πρώτο της πετυχημένο μοντέλο το PV444.
Γυρνώντας στο σήμερα, το 2017, η VOLVO μετράει πάνω από 25 διαφορετικές μονάδες παραγωγής, σε διαφορετικές χώρες η κάθε μία, καθώς και πάνω από 185 χώρες παγκοσμίως στις οποίες πωλούνται τα προϊόντα της.
Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως, η επιχείρηση αποτελεί την νούμερο ένα στον κλάδο, σχετικά με την παραγωγή φορτηγών, βιομηχανικών οχημάτων (π.χ μπουλντόζες), βαρέων οχημάτων (π.χ. βυτιοφόρα) αλλά και λεωφορείων.
Η VOLVO ήταν και είναι ευρέως γνωστή τόσο για την αξιοπιστία, όσο και για την ασφάλεια την οποία παρέχουν τα μοντέλα της, γεγονός που η ίδια προβάλλει μέσα από το slogan της, Volvo for life. Το παραπάνω μήνυμα, διαθέτει διφορούμενο νόημα, καθώς δίνει βάση τόσο στην προστασία της ανθρώπινης ζωής όσο και στην ανθεκτικότητα και περίοδο ζωής ενός αυτοκινήτου VOLVO.
Επιπροσθέτως, να αναφερθεί πως το logo της επιχείρησης, προέρχεται από το συνδυασμό της σημασίας της επωνυμίας VOLVO, η οποία στα λατινικά σημαίνει, κυλάω, καθώς και από το σύμβολο που χρησιμοποιούσαν οι αλχημιστές για το στοιχείο στου σιδήρου. Έτσι προκύπτει η φράση, “Δύναμη που Κυλά” ή αλλιώς “Rolling Strength”.
Στην εγχώρια αγορά, η επιχείρηση εκπροσωπείται από διαφόρους εκπροσώπους, όπως οι ΑΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΟΙ Α.Ε.Β.Μ.Ε., η ΒΕΛΜΑΡ και η ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε. Επίσης, ο κύριος και επίσημος αντιπρόσωπος του brand, είναι η AB VOLVO Hellas, η οποία εδρεύει στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου, στο Μαρούσι Αττικής.