ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Με έκταση 7,935 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό 59.704 κατοίκους, με βάση την τελευταία απογραφή, ο δήμος Αγία Παρασκευή, βρίσκεται στον βόρειο τομέα της Αθήνας. Συνορεύει με τις ορεινές περιοχές του Υμηττού, καθώς είναι και ακραίο σημείο, ανατολικά της Αθήνας. Μέχρι το 1929, ο δήμος δεν υπήρχε και ήταν μέρος αυτού των Αθηνών. Εκείνη τη χρονολογία, η περιοχή αποσπάστηκε και δημιουργήθηκε ομώνυμη κοινότητα. Η κοινότητα αυτή, λειτούργησε έτσι για 34 ολόκληρα χρόνια, καθώς ύστερα δημιουργήθηκε ξεχωριστός και αυτόνομος δήμος με το όνομα Αγία Παρασκευή, το οποίο διατηρεί μέχρι και σήμερα. Συνεχίζοντας, ο δήμος αποτελούσε εξοχική κατοικία, αλλά και παραθεριστικό προορισμό, για τους κατοίκους των βορείων προαστίων και πιο συγκεκριμένα του Χαλανδρίου. Στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, υπάρχουν αρκετά γνωστά και αξιοσημείωτα οικοδομήματα. Ορισμένα από αυτά είναι το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών Δημόκριτος, το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, αλλά και το Αμερικάνικο Κολέγιο Deree. Επιπλέον, κάποια ακόμα σημαντικά κτίσματα και μέρη, είναι ο ναός της Αγίας Παρασκευής, η μονή του Αγίου Ιωάννη του Κυνηγού, ο Προφήτης Ηλίας, καθώς και οι πολυσύχναστες πλατείες της. Ο δήμος, συνορεύει με τις περιοχές Γέρακας, Χαλάνδρι, και Πευκάκια. Επίσης, σύνορο για τον δήμο αποτελεί και με η Λεωφόρο Μεσογείων. Ακόμα, η περιοχή διαθέτει σταθμό του μετρό με την ίδια ονομασία, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα στο κοινό για περισσότερες μετακινήσεις, τόσο προς τους κεντρικούς, όσο και τους νότιους τομείς της Αττικής. Η Αγία Παρασκευή χαρακτηρίζεται από δενδρόφυτες εκτάσεις και πολυπληθείς πλατείες. Εκεί παρατηρούνται λιγότερα αυτοκίνητα σχετικά με τον κεντρικό τομέα των Αθηνών, γεγονός που βοηθάει στη διατήρηση του καλού κλίματος αλλά και του καθαρού αέρα. Παρ’ όλα αυτά, στην περιοχή εδρεύουν πολλά και διαφορετικά συνεργεία τα οποία είναι σε θέση να αναλάβουν οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να παρουσιάσει το αυτοκίνητο του κάθε κατοίκου ή περαστικού, ακόμα και αν αυτό είναι ένα απλό σέρβις (service),μια αλλαγή σετ τακάκια φρένων ή ένα σκασμένο λάστιχο.
Η σουηδικής προέλευσης αυτοκινητοβιομηχανία VOLVO, δημιουργήθηκε στην πόλη Γκέτεμποργκ. Αρχικά, η εταιρία, ήταν μέλος της μέχρι και σήμερα γνωστής, SKF (Svenska Kullager Fabriken AB), από την οποία και αποχώρησε το 1935.
Η συγκεκριμένη επιχείρηση δραστηριοποιούταν, τόσο τότε, όσο και τώρα στην κατασκευή ανταλλακτικών κομματιών και συναφών εξαρτημάτων. Η επιχείρηση το 1927 δημιούργησε την πρώτη της σειρά αμαξιών, εν ονόματι, Oppen Vagn. Μία δεκαετία ύστερα από τον αποχώρισή της από τη μητρική της εταιρία, η αυτοκινητοβιομηχανία σημείωσε το πρώτο της πετυχημένο μοντέλο το PV444.
Γυρνώντας στο σήμερα, το 2017, η VOLVO μετράει πάνω από 25 διαφορετικές μονάδες παραγωγής, σε διαφορετικές χώρες η κάθε μία, καθώς και πάνω από 185 χώρες παγκοσμίως στις οποίες πωλούνται τα προϊόντα της.
Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως, η επιχείρηση αποτελεί την νούμερο ένα στον κλάδο, σχετικά με την παραγωγή φορτηγών, βιομηχανικών οχημάτων (π.χ μπουλντόζες), βαρέων οχημάτων (π.χ. βυτιοφόρα) αλλά και λεωφορείων.
Η VOLVO ήταν και είναι ευρέως γνωστή τόσο για την αξιοπιστία, όσο και για την ασφάλεια την οποία παρέχουν τα μοντέλα της, γεγονός που η ίδια προβάλλει μέσα από το slogan της, Volvo for life. Το παραπάνω μήνυμα, διαθέτει διφορούμενο νόημα, καθώς δίνει βάση τόσο στην προστασία της ανθρώπινης ζωής όσο και στην ανθεκτικότητα και περίοδο ζωής ενός αυτοκινήτου VOLVO.
Επιπροσθέτως, να αναφερθεί πως το logo της επιχείρησης, προέρχεται από το συνδυασμό της σημασίας της επωνυμίας VOLVO, η οποία στα λατινικά σημαίνει, κυλάω, καθώς και από το σύμβολο που χρησιμοποιούσαν οι αλχημιστές για το στοιχείο στου σιδήρου. Έτσι προκύπτει η φράση, “Δύναμη που Κυλά” ή αλλιώς “Rolling Strength”.
Στην εγχώρια αγορά, η επιχείρηση εκπροσωπείται από διαφόρους εκπροσώπους, όπως οι ΑΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΟΙ Α.Ε.Β.Μ.Ε., η ΒΕΛΜΑΡ και η ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε. Επίσης, ο κύριος και επίσημος αντιπρόσωπος του brand, είναι η AB VOLVO Hellas, η οποία εδρεύει στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου, στο Μαρούσι Αττικής.