ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ
Κατατοπισμένος στους πρόποδες του όρους Αιγάλεω, ο δήμος Αγία Βαρβάρα, είναι ένας από τους πολλούς των δυτικών Αθηνών. Έως και το 1949, ήταν κομμάτι του δήμου Αιγάλεω, από τον οποίο και αποσπάστηκε εκείνη τη χρονιά. Τότε, ορίστηκε αυτόνομη κοινότητα. Ύστερα από 14 ολόκληρα χρόνια, αναγνωρίστηκε ως ξεχωριστός δήμος, τόσο με τη σημερινή του ονομασία, όσο και με δύο τετραγωνικά χιλιόμετρα έκταση. Ο συγκεκριμένος δήμος είναι αρκετά πυκνοκατοικημένος σε σχέση με την έκταση του, καθώς η τελευταία απογραφή, έδειξε πως στην περιοχή κατοικούν πάνω από 26.550 άνθρωποι. Αρνητικό αξιοσημείωτο στοιχείο, είναι το υψηλό ποσοστό ανεργίας το οποίο μαστίζει την περιοχή, παρά το μεγάλο αριθμό μικροεπιχειρήσεων και βιοτεχνιών. Συνοριακά με την Αγία Βαρβάρα, στην περιοχή του Αιγάλεω και πέρα από την αγορά της Ιεράς Οδού, το επάγγελμα το οποίο παρουσιάζει σχετική πυκνότητα και άνοδο είναι ένα. Κοντά στην οδό Αθηνάς, παρατηρείται υψηλός αριθμός συνεργείων αυτοκινήτου. Τα καταστήματα είναι κατατοπισμένα με τέτοιο τρόπο που ουσιαστικά δημιουργούν γειτονιές. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους τόσο του Αιγάλεω και των γύρω περιοχών, όσο και της Αγίας Βαρβάρας, να προτιμούν τα συγκεκριμένα καταστήματα για τυχόν επισκευές και συντηρήσεις των αυτοκινήτων τους. Παραδείγματος χάριν, ένα τυπικό σέρβις (service) μπορεί να εμπεριέχει αλλαγή λαδιού κινητήρα, αλλαγή στο φίλτρο καμπίνας, αέρα και λαδιού, αλλαγή υγρών φρένων και μικρού ιμάντα (δυναμό). Στην περιοχή, το 2013 δημιουργήθηκε η στάση του μετρό με ονομασία Αγία Μαρίνα, η οποία είναι ο τερματικός σταθμός της μπλε γραμμής. Η στάση αυτή εξυπηρετεί τους κατοίκους τόσο της Αγίας Βαρβάρας όσο και των γύρω περιοχών, οι οποίοι μέχρι τότε μπορούσαν να χρησιμοποιούν μόνο τη στάση μετρό “Αιγάλεω”, στην πλατεία του Εσταυρωμένου.
Η βρετανικής προέλευσης αυτοκινητοβιομηχανία Rover, ιδρύθηκε το 1878 από τους John Kemp Starley και William Sutton και ονομαζόταν Starley & Sutton. Η μόνη της δραστηριότητα ήταν η κατασκευή ποδηλάτων. Το πρώτο όχημα που κατασκευάστηκε ήταν ένα τρίκυκλο ποδήλατο με ονομασία Rover.
Με την πάροδο των ετών και ύστερα από παραγωγές διαφόρων ειδών ποδηλάτων, η εταιρία και πιο συγκεκριμένα ο Starley το 1885, δημιούργησε το μοντέλο Rover Safety Bicycle, το οποίο και έμεινε στην ιστορία. Αυτό συνέβη καθώς αντικατέστησε την μπροστινή μεγάλη ρόδα που συνήθιζαν να έχουν τα τότε ποδήλατα, με μία παρομοίου μεγέθους με την πίσω. Το γεγονός αυτό, πρόσδωσε στο Rover χαρακτηρισμούς όπως “το ποδήλατο του μέλλοντος”.
Τέσσερα χρόνια αργότερα, η επιχείρηση άλλαξε όνομα, επιλέγοντας να ονομασθεί J. K. Strarley & Co., ενώ το τέλος της δεκαετίας μετονομάστηκε σε Rover Cycling Company. Το 1901, η εταιρία ενεργοποιήθηκε στην δημιουργία και κατασκευή αυτοκινήτων, με πρώτο παραγωγής το Rover Eight (8),του Edmund Louis.
Kατά τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο, η επιχείρηση ξεκίνησε να παράγει μοτοσυκλέτες μαχητικά αυτοκίνητα καθώς και φορτηγά, για πολεμική χρήση. Μία δεκαετία μετά, η διοίκηση της εταιρείας αλλάζει, γεγονός που προκάλεσε πολλές οικονομικές διαταραχές στην ίδια.
Στη συνέχεια, η επιχείρηση προχώρησε σε παραγωγή εξαιρετικά lux μοντέλων, που ξέφευγαν από τα υπόλοιπα, τόσο σε τιμή αγοράς, όσο και σε κατανάλωση πόρων. Με το τέλος του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, η Rover, λανσάρει για πρώτη φορά, οχήματα τα οποία είναι κατάλληλα για off – road διαδρομές (Land Rover).
Στην Ελλάδα, η εταιρία Rover, εκπροσωπείται από την Jaguar Land Rover – ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, και στεγάζεται στην Ιερά Οδό, στο κέντρο της Αθήνας.