ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Με έκταση 7,935 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό 59.704 κατοίκους, με βάση την τελευταία απογραφή, ο δήμος Αγία Παρασκευή, βρίσκεται στον βόρειο τομέα της Αθήνας. Συνορεύει με τις ορεινές περιοχές του Υμηττού, καθώς είναι και ακραίο σημείο, ανατολικά της Αθήνας. Μέχρι το 1929, ο δήμος δεν υπήρχε και ήταν μέρος αυτού των Αθηνών. Εκείνη τη χρονολογία, η περιοχή αποσπάστηκε και δημιουργήθηκε ομώνυμη κοινότητα. Η κοινότητα αυτή, λειτούργησε έτσι για 34 ολόκληρα χρόνια, καθώς ύστερα δημιουργήθηκε ξεχωριστός και αυτόνομος δήμος με το όνομα Αγία Παρασκευή, το οποίο διατηρεί μέχρι και σήμερα. Συνεχίζοντας, ο δήμος αποτελούσε εξοχική κατοικία, αλλά και παραθεριστικό προορισμό, για τους κατοίκους των βορείων προαστίων και πιο συγκεκριμένα του Χαλανδρίου. Στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, υπάρχουν αρκετά γνωστά και αξιοσημείωτα οικοδομήματα. Ορισμένα από αυτά είναι το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών Δημόκριτος, το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, αλλά και το Αμερικάνικο Κολέγιο Deree. Επιπλέον, κάποια ακόμα σημαντικά κτίσματα και μέρη, είναι ο ναός της Αγίας Παρασκευής, η μονή του Αγίου Ιωάννη του Κυνηγού, ο Προφήτης Ηλίας, καθώς και οι πολυσύχναστες πλατείες της. Ο δήμος, συνορεύει με τις περιοχές Γέρακας, Χαλάνδρι, και Πευκάκια. Επίσης, σύνορο για τον δήμο αποτελεί και με η Λεωφόρο Μεσογείων. Ακόμα, η περιοχή διαθέτει σταθμό του μετρό με την ίδια ονομασία, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα στο κοινό για περισσότερες μετακινήσεις, τόσο προς τους κεντρικούς, όσο και τους νότιους τομείς της Αττικής. Η Αγία Παρασκευή χαρακτηρίζεται από δενδρόφυτες εκτάσεις και πολυπληθείς πλατείες. Εκεί παρατηρούνται λιγότερα αυτοκίνητα σχετικά με τον κεντρικό τομέα των Αθηνών, γεγονός που βοηθάει στη διατήρηση του καλού κλίματος αλλά και του καθαρού αέρα. Παρ’ όλα αυτά, στην περιοχή εδρεύουν πολλά και διαφορετικά συνεργεία τα οποία είναι σε θέση να αναλάβουν οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να παρουσιάσει το αυτοκίνητο του κάθε κατοίκου ή περαστικού, ακόμα και αν αυτό είναι ένα απλό σέρβις (service),μια αλλαγή σετ τακάκια φρένων ή ένα σκασμένο λάστιχο.
Το όνομα Daihatsu, προέρχεται από τον συνδυασμό των αρχικών ιδεογραμμάτων της λέξης Osaka, η οποία είναι η πατρίδα της εταιρίας, καθώς και της φράσης “engine manufacture”. Το ηχητικό αποτέλεσμα της πρόσμιξης αυτών των δύο, είναι το πρώτο μέρος της επωνυμία της εταιρίας, “Dai”.
Το υπόλοιπο του ονόματος προήλθε από το επώνυμο του ιδρυτή της, Hatsudoki. Η επιχείρηση, ιδρύθηκε το 1907 στην Osaka της Ιαπωνίας, από τον Hatsudoki, όπως προαναφέρθηκε, και ορισμένα χρόνια αργότερα, το 1951, διαμορφώθηκε οριστικά. Ο ίδιος ο Hatsudoki, είχε αφοσιωθεί στις κατασκευές μεγάλων ατμομηχανών για τις εθνικές γραμμές των τραίνων της Ιαπωνίας.
Σχεδόν μια δεκαετία ύστερα, ξεκίνησε η παραγωγή αυτοκινήτων, καθώς και η εξαγωγή τους στην Ευρωπαϊκή ήπειρο. Μέχρι και το 2013, η Daihatsu σημείωνε ενεργώ δράση στην Ευρώπη. Τότε ήταν η χρονιά που πραγματοποίησε έξοδο από την ευρωπαϊκή αγορά, καθώς και από την ελληνική. Εν τέλει, το 2016 εξαγοράστηκε από την Toyota, γεγονός που ισχύει μέχρι και σήμερα. Ορισμένα από τα γνωστότερα μοντέλα της επιχείρησης στην ελληνική αγορά αυτοκινήτων, είναι τα Daihatsu Terios, Daihatsu Altis, Daihatsu Atrai, Daihatsu Cast κλπ.