ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Ο δήμος του Αγίου Δημητρίου, ή αλλιώς το Μπραχάμι, βρίσκεται στο νότιο κομμάτι της Αθήνας. Υπάρχουν διάφορες φήμες για την προέλευση της ονομασίας του, όλες όμως φαίνεται να δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας.
Εκείνα τα χρόνια, η περιοχή άνηκε σε έναν πασά, εν ονόματι Μπραχάμ Πασά. Όπως είναι φανερό, από εκείνον πήρε και την ονομασία του το μέρος. Πριν το 1925, η περιοχή ήταν μέρος του δήμου Αθηνών.
Κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, δημιουργήθηκε κοινότητα με την ονομασία Άγιος Δημήτριος, η οποία λειτουργούσε κάτω από αυτόνομη διοίκηση. Στην κοινότητα αυτή, εμπεριέχονταν και οι περιοχές της Δάφνης – τότε Αγία Βαρβάρα, του Κατσιποδίου, της Πικροδάφνης και του Αγίου Κοσμά.
Η ίδρυση του δήμου του Αγίου Δημητρίου, πραγματοποιήθηκε το 1963, ύστερα από την έγκριση του τότε Υπουργείου Εσωτερικών. Επιστρέφοντας στο σήμερα, η περιοχή και οι κάτοικοι της, εξυπηρετούνται από τον σταθμό του μετρό στον Αγίο Δημήτριο. Ο δήμος συνορεύει με τις περιοχές της Ηλιούπολης, της Νέας Σμύρνης, της Δάφνης, του Αλίμου και του Παλαιού Φαλήρου.
Επιπλέον, στην περιοχή παρατηρούνται διάφοροι σύλλογοι αθλητικού, πολιτιστικού, εθνικοτοπικού , εξωραϊστικού, αλλά και επαγγελματοβιοτεχνικού χαρακτήρα, στους οποίους μπορεί να ενταχθεί ο οποιοσδήποτε κάτοικος επιθυμεί.
Ακόμα, υπάρχουν πολλά δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ένα ΙΕΚ τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως και μια Σχολή Επαγγελματικής κατάρτισης για ΑμεΑ. Στους κεντρικότερους δρόμους του δήμου, δηλαδή στην Αγίου Δημητρίου, την Παπάγου, τη Σουλίου κ.α., παρατηρείται έντονη επιχειρηματική δράση σε γενικότερο πλαίσιο, καθώς οι επιχειρήσεις είναι διαφόρων ειδών.
Ακόμα, πέρα από τα καταστήματα ένδυσης και τους χώρους εστίασης, ο Άγιος Δημήτριος περιλαμβάνει πολλά συνεργεία αυτοκινήτων, γενικά και εξειδικευμένα, τα οποία λειτουργούν καθημερινά. Πιο συγκεκριμένα, ένα αυτοκίνητο θα μπορούσε να έχει ανάγκη από μία απλή συντήρηση (service), από λιπαντικό, εξωτερικούς και εσωτερικούς ιμάντες, λάστιχα, δίσκο πλατό, ψυγείο αυτοκινήτου, καθώς και από πολλά άλλα. Παρόλα αυτά, όπως προαναφέρθηκε, η περιοχή εξυπηρετείται από όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, λεωφορεία, τρόλεϊ, αλλά και μετρό.
Το όνομα Daihatsu, προέρχεται από τον συνδυασμό των αρχικών ιδεογραμμάτων της λέξης Osaka, η οποία είναι η πατρίδα της εταιρίας, καθώς και της φράσης “engine manufacture”. Το ηχητικό αποτέλεσμα της πρόσμιξης αυτών των δύο, είναι το πρώτο μέρος της επωνυμία της εταιρίας, “Dai”.
Το υπόλοιπο του ονόματος προήλθε από το επώνυμο του ιδρυτή της, Hatsudoki. Η επιχείρηση, ιδρύθηκε το 1907 στην Osaka της Ιαπωνίας, από τον Hatsudoki, όπως προαναφέρθηκε, και ορισμένα χρόνια αργότερα, το 1951, διαμορφώθηκε οριστικά. Ο ίδιος ο Hatsudoki, είχε αφοσιωθεί στις κατασκευές μεγάλων ατμομηχανών για τις εθνικές γραμμές των τραίνων της Ιαπωνίας.
Σχεδόν μια δεκαετία ύστερα, ξεκίνησε η παραγωγή αυτοκινήτων, καθώς και η εξαγωγή τους στην Ευρωπαϊκή ήπειρο. Μέχρι και το 2013, η Daihatsu σημείωνε ενεργώ δράση στην Ευρώπη. Τότε ήταν η χρονιά που πραγματοποίησε έξοδο από την ευρωπαϊκή αγορά, καθώς και από την ελληνική. Εν τέλει, το 2016 εξαγοράστηκε από την Toyota, γεγονός που ισχύει μέχρι και σήμερα. Ορισμένα από τα γνωστότερα μοντέλα της επιχείρησης στην ελληνική αγορά αυτοκινήτων, είναι τα Daihatsu Terios, Daihatsu Altis, Daihatsu Atrai, Daihatsu Cast κλπ.