ΚΥΨΕΛΗ
Με αριθμό μονίμων κατοίκων, πάνω από 50.000, η Κυψέλη βρίσκεται στο δήμο Αθηνών. Λαϊκός ήρωας της περιοχής, ο Κωνσταντίνος Κανάρης, ο οποίος ήταν κάτοικος της για πολλά χρόνια. Η συγκεκριμένη ζώνη περιλαμβάνει το Πεδίο του Άρεως, καθώς και την οδό Φωκίωνος Νέγρη, δύο μέρη τα οποία αποτελούν οάσεις πράσινου για τους κατοίκους. Λέγεται πως η ετυμολογία της ονομασίας “Κυψέλη”, δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν διάφορες σχετικές θεωρίες. Μια από αυτές, υποστηρίζει πως η τωρινή ονομασία της περιοχής προκύπτει από την αλλοίωση του ονόματος “Γυψέλη”. Το όνομα αυτό προέρχεται από τους πολλούς γύπες που υπήρχαν στις παρυφές των λόφων στα Τουρκοβούνια. Σημαντικές οδοί οι οποίες διέρχονται από την Κυψέλη, είναι η Πατησίων, η Ευελπίδων, η Τσαλδάρη και ο περιφερειακός Τουρκοβουνίων. Η στάση του μετρό με ονομασία Πλατεία Βικτωρίας, εξυπηρετεί τους κατοίκους, όπως άλλωστε και οι πολυάριθμες γραμμές λεωφορείων και τρόλεϊ. Η περιοχή είναι αρκετά πυκνοκατοικημένη, τόσο, που λέγεται μάλιστα πως είναι η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη μετά το Τόκυο. Στην Κυψέλη παρατηρείται μεγάλο πλήθος οχημάτων στους δρόμους, το οποίο σε συνδυασμό με τα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς, δημιουργεί έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση. Δεν θα μπορούσαν να λείπουν από την περιοχή και τα πολυάριθμα συνεργεία αυτοκινήτων όμως. Τυπική διαδικασία για ένα οποιοδήποτε συνεργείο είναι, η συστηματική συντήρηση των αυτοκινήτων. Ένα απλό σέρβις (service), συμπεριλαμβάνει την αλλαγή λαδιών κινητήρα, φίλτρων καμπίνας, αέρα και λιπαντικών, υγρών φρένων καθώς και μικρού εξωτερικού ιμάντα (δυναμό). Η παραπάνω διεργασίες οφείλουν να πραγματοποιούνται την κατάλληλη χρονική στιγμή, έτσι ώστε το αυτοκίνητο να παραμένει υγιές και αξιόπιστο.
Η βρετανικής προέλευσης αυτοκινητοβιομηχανία Rover, ιδρύθηκε το 1878 από τους John Kemp Starley και William Sutton και ονομαζόταν Starley & Sutton. Η μόνη της δραστηριότητα ήταν η κατασκευή ποδηλάτων. Το πρώτο όχημα που κατασκευάστηκε ήταν ένα τρίκυκλο ποδήλατο με ονομασία Rover.
Με την πάροδο των ετών και ύστερα από παραγωγές διαφόρων ειδών ποδηλάτων, η εταιρία και πιο συγκεκριμένα ο Starley το 1885, δημιούργησε το μοντέλο Rover Safety Bicycle, το οποίο και έμεινε στην ιστορία. Αυτό συνέβη καθώς αντικατέστησε την μπροστινή μεγάλη ρόδα που συνήθιζαν να έχουν τα τότε ποδήλατα, με μία παρομοίου μεγέθους με την πίσω. Το γεγονός αυτό, πρόσδωσε στο Rover χαρακτηρισμούς όπως “το ποδήλατο του μέλλοντος”.
Τέσσερα χρόνια αργότερα, η επιχείρηση άλλαξε όνομα, επιλέγοντας να ονομασθεί J. K. Strarley & Co., ενώ το τέλος της δεκαετίας μετονομάστηκε σε Rover Cycling Company. Το 1901, η εταιρία ενεργοποιήθηκε στην δημιουργία και κατασκευή αυτοκινήτων, με πρώτο παραγωγής το Rover Eight (8),του Edmund Louis.
Kατά τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο, η επιχείρηση ξεκίνησε να παράγει μοτοσυκλέτες μαχητικά αυτοκίνητα καθώς και φορτηγά, για πολεμική χρήση. Μία δεκαετία μετά, η διοίκηση της εταιρείας αλλάζει, γεγονός που προκάλεσε πολλές οικονομικές διαταραχές στην ίδια.
Στη συνέχεια, η επιχείρηση προχώρησε σε παραγωγή εξαιρετικά lux μοντέλων, που ξέφευγαν από τα υπόλοιπα, τόσο σε τιμή αγοράς, όσο και σε κατανάλωση πόρων. Με το τέλος του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, η Rover, λανσάρει για πρώτη φορά, οχήματα τα οποία είναι κατάλληλα για off – road διαδρομές (Land Rover).
Στην Ελλάδα, η εταιρία Rover, εκπροσωπείται από την Jaguar Land Rover – ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, και στεγάζεται στην Ιερά Οδό, στο κέντρο της Αθήνας.