ΠΟΛΥΓΩΝΟ
Η περιοχή Πολύγωνο, ανήκει στο δήμο της Αθήνας. Το μέρος που σήμερα έχει τη συγκεκριμένη ονομασία, κάποτε λεγόταν Γυπαρέικα ή αλλιώς Αγχεσμός. Το τωρινό όνομα του (Πολύγωνο), προήλθε από μία πολυγωνική εξέδρα η οποία στηνόταν εβδομαδιαία απέναντι από την πύλη της τότε εισόδου της Σχολής Ευελπίδων. Εκεί, κάθε Κυριακή συνηθιζόταν να εμφανίζεται η στρατιωτική μπάντα, η οποία ψυχαγωγούσε το κοινό. Στο ακροατήριο μπορούσε να παρευρίσκεται οποιοσδήποτε επιθυμούσε, ανεξαρτήτως κοινωνικής και οικονομικής τάξης. Σήμερα βέβαια, σε αυτό το σημείο βρίσκονται τα Δικαστήρια. Η ζώνη του Πολυγώνου, συνορεύει με τις περιοχές Αμπελόκηποι, Γκύζη, Φιλοθέη, Κυψέλη και Πεδίο του Άρεως. Ακόμα, ορισμένα σημαντικά οικοδομήματα του δήμου είναι τα Δικαστήρια -τα οποία προαναφέρθηκαν, όπως και η Ιερά Μονή του Προφήτη Ηλία. Οι κάτοικοι της περιοχής, για τις μετακινήσεις τους μπορούν να χρησιμοποιούν τις πολυάριθμες γραμμές των λεωφορείων, των τρόλεϊ, καθώς και τους σταθμούς του μετρό, που βρίσκονται στις γειτονικές περιοχές. Η περιοχή του κέντρου της Αθήνας, στην οποία βρίσκεται το Πολύγωνο, παρουσιάζει εξαιρετικά υψηλή συμφόρηση, τόσο λόγω της αυξημένης αστικοποίησης που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια, όσο και λόγω του μεγάλου αριθμού ιδιωτικών αυτοκινήτων που έχει καταμετρηθεί να κινείται εκεί . Λογικό είναι λοιπόν, μαζί με τον μεγάλο αριθμό οχημάτων, υψηλός να είναι και ο αριθμός των συνεργείων αυτοκινήτων και βουλκανιζατέρ, στη συγκεκριμένη περιοχή. Η ζήτηση είναι αρκετά υψηλή, γεγονός που καθιστά τις επιχειρήσεις αυτές, κυρίως επιτυχημένες. Πιο συγκεκριμένα, τα συνεργεία ασχολούνται με εργασίες όπως, ένα απλό μεγάλο ή μικρό σέρβις (service), μια συμπλήρωση στο λιπαντικό, αλλάζουν λάστιχα, αναρτήσεις, τακάκια, φρένα, μπουζί, δίσκο πλατό και λοιπά, καθώς και επιδιορθώνουν χαλασμένες μίζες, ζάντες και οτιδήποτε άλλο παρουσιαστεί επί καθημερινής βάσης.
Ιδρύθηκε το 1899 από τους Louis, Marcel και Fernand Renault με την επωνυμία Societe Renault Freres. Πρώτο μοντέλο ήταν το Renault Voiturette και κατασκευάστηκε το 1899. Η εταιρεία τιμήθηκε με πολλές διακρίσεις για τις μηχανολογικές επιδόσεις των μοντέλων της και δημιούργησε το πρώτο αυτοκίνητο τύπου sedan, με τέσσερις πόρτες. Την ίδια περίοδο δημιούργησε και τον πρώτο υπερτροφοδότη (turbo) και ακολούθησε η κατοχύρωση της ιδέας από την εταιρεία.
Η επιχείρηση κατασκεύαζε οχήματα ταξί, λεωφορεία, όσο και επαγγελματικά επιβατικά. Κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου άλλαξε τις γραμμές παραγωγής της και επανήλθε στην παραγωγή οχημάτων ξανά το 1906. Λόγω εξωτερικών παραγόντων, όπως η πτώχευση της επίσης γαλλικής βιομηχανίας Citroen και η αγορά της από την Michelin, την χρονιά 1935, η Renault, αποτελούσε την μεγαλύτερη αυτόνομη βιομηχανία σε ολόκληρη την Γαλλία. Επιστρέφοντας αργά προς το σήμερα, το 1996, η εταιρία αποκτά νέα εργοστάσια στις περιοχές της Βραζιλίας, της Αργεντινής και της Τουρκίας, αυξάνοντας τον όγκο παραγωγής οχημάτων. Είναι σημαντικό να αναφερθούν ορισμένες από τις διακρίσεις που έχει δεχθεί η επιχείρηση σχετικά με την παραγωγή νέων μοντέλων, όπως το Renault Laguna, το 2001 τιμήθηκε με την ανώτατη διάκριση, όπως και το μοντέλο Renault Modus, το 2004.
Σήμερα η Renault έχει στην κατοχή της το 44% των μετοχών της Nissan, δημιουργώντας έτσι μια συμμαχία, εν ονόματι Renault – Nissan Alliance. Επιπλέον, στην εταιρία Renault, ανήκουν οι επιχειρήσεις Samsung Motors (Renault Samsung Motors), Dacia και το 20% από την Volvo Trucks. Στην Ελλάδα, η εταιρία Renault, αντιπροσωπεύεται από πολλούς επιλεγμένους εισαγωγείς. Ορισμένα από τα μοντέλα τα οποία έχουν σημειώσει επιτυχία σχετικά με τις πωλήσεις, αλλά χαρακτηρίζονται και από θετικά σχόλια είναι τα Renault Clio, Renault Megane, Renault Senic, Renault Kagu, Renault Laguna, Renault Twingo κλπ.