ΧΑΪΔΑΡΙ
Η περιοχή του Χαϊδαρίου, πήρε το όνομά της από έναν Πασά κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας, που ονομαζόταν Χαϊδάρ Πασά και ήταν ιδιοκτήτης μεγάλου μέρους γης της περιοχής. Αρχικά, το Χαϊδάρι, ήταν μέρος του δήμου Αθηνών, κάτι το οποίο σταμάτησε να ισχύει το 1934. Τρία χρόνια αργότερα, το Χαϊδάρι δημιούργησε αυτόνομη κοινότητα με αυτήν την ονομασία. Η τελική του μορφή συστάθηκε το 1973, όταν πλέον χρίστηκε αυτοδύναμος δήμος. Κατατάσσεται στο δυτικό κομμάτι της Αθήνας και είναι προσβάσιμος από Αττική, Κηφισού και Ιερά Οδό. Οι πρώτοι οικισμοί της περιοχής δημιουργήθηκαν από πρόσφυγες της Μικράς Ασίας, μετά από το κύμα μετανάστευσης που έπληξε την Ελλάδα το 1922. Έκτοτε η περιοχή φιλοξενεί πάνω από 46.897 κατοίκους. Ορισμένα από τα σημαντικά οικοδομήματα της περιοχής, είναι το Παλατάκι, το οποίο ήταν κατοικία του βασιλιά Όθωνα, ο Διομήδειος Βοτανικός Κήπος του Πανεπιστημίου Αθηνών και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς τα οποία εξυπηρετούν, είναι κυρίως οι πολλές λεωφορειακές γραμμές, τα τρόλεϊ, αλλά και οι γραμμές του μετρό που περνούν από γειτονικούς δήμους, όπως οι στάσεις Ελαιώνας, Αιγάλεω ή Αγία Μαρίνα. Αυτές, ανήκουν στην μπλε γραμμή, με την τελευταία να είναι και ο τερματικός σταθμός της. Φαίνεται πως στην περιοχή υπάρχουν αρκετά συνεργεία αυτοκινήτων. Καθώς όμως ο δήμος συνορεύει με το Αιγάλεω, οι κάτοικοι μπορούν να επισκεφτούν τα πολλά και διαφορετικά συνεργεία που υπάρχουν εκεί. Έτσι, το οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί σε κάποιο εξάρτημα ή ανταλλακτικό, όπως μπαταρία του αυτοκινήτου, τακάκια, φρένα, μπουζί, συμπλέκτης, αναρτήσεις, λάστιχα και τα λοιπά, μπορούν να επισκευαστούν ή να αλλαχτούν μέσα σε μερικές ώρες.
Η βρετανικής προέλευσης αυτοκινητοβιομηχανία Rover, ιδρύθηκε το 1878 από τους John Kemp Starley και William Sutton και ονομαζόταν Starley & Sutton. Η μόνη της δραστηριότητα ήταν η κατασκευή ποδηλάτων. Το πρώτο όχημα που κατασκευάστηκε ήταν ένα τρίκυκλο ποδήλατο με ονομασία Rover.
Με την πάροδο των ετών και ύστερα από παραγωγές διαφόρων ειδών ποδηλάτων, η εταιρία και πιο συγκεκριμένα ο Starley το 1885, δημιούργησε το μοντέλο Rover Safety Bicycle, το οποίο και έμεινε στην ιστορία. Αυτό συνέβη καθώς αντικατέστησε την μπροστινή μεγάλη ρόδα που συνήθιζαν να έχουν τα τότε ποδήλατα, με μία παρομοίου μεγέθους με την πίσω. Το γεγονός αυτό, πρόσδωσε στο Rover χαρακτηρισμούς όπως “το ποδήλατο του μέλλοντος”.
Τέσσερα χρόνια αργότερα, η επιχείρηση άλλαξε όνομα, επιλέγοντας να ονομασθεί J. K. Strarley & Co., ενώ το τέλος της δεκαετίας μετονομάστηκε σε Rover Cycling Company. Το 1901, η εταιρία ενεργοποιήθηκε στην δημιουργία και κατασκευή αυτοκινήτων, με πρώτο παραγωγής το Rover Eight (8),του Edmund Louis.
Kατά τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο, η επιχείρηση ξεκίνησε να παράγει μοτοσυκλέτες μαχητικά αυτοκίνητα καθώς και φορτηγά, για πολεμική χρήση. Μία δεκαετία μετά, η διοίκηση της εταιρείας αλλάζει, γεγονός που προκάλεσε πολλές οικονομικές διαταραχές στην ίδια.
Στη συνέχεια, η επιχείρηση προχώρησε σε παραγωγή εξαιρετικά lux μοντέλων, που ξέφευγαν από τα υπόλοιπα, τόσο σε τιμή αγοράς, όσο και σε κατανάλωση πόρων. Με το τέλος του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, η Rover, λανσάρει για πρώτη φορά, οχήματα τα οποία είναι κατάλληλα για off – road διαδρομές (Land Rover).
Στην Ελλάδα, η εταιρία Rover, εκπροσωπείται από την Jaguar Land Rover – ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, και στεγάζεται στην Ιερά Οδό, στο κέντρο της Αθήνας.