ΓΑΛΑΤΣΙ
Ο δήμος του Γαλατσίου θεωρείται από τους πιο πυκνοκατοικημένους της Αττικής, παρέχοντας μόνιμη κατοικία σε πάνω από 59.345 ανθρώπους. Η ονομασία του λέγεται πως προήλθε από τον άνθρωπο στον οποίον κάποτε άνηκε ολόκληρη η περιοχή. Πιο συγκεκριμένα, ο Συμεών Γαλάκης, στο παρελθόν είχε αγοράσει μεγάλο μερίδιο γης, στο συγκεκριμένο μέρος. Έτσι, η ζώνη ονομάστηκε η περιοχή του Γαλάκη. Καθώς περνούσαν τα χρόνια και εξ’ αιτίας της βαριάς προφοράς που είχαν τότε οι κάτοικοι στην ομιλία τους, το –κής, αλλοιώθηκε και μετατράπηκε σε –τσής. Κάπως έτσι λοιπόν, η περιοχή του Γαλάκη, έγινε περιοχή του Γαλάτση. Για μεγαλύτερη συντομία, η ονομασία του μέρους, έμεινε ως Γαλάτση, κάτι το οποίο άλλαξε και αυτό, καθώς το –η, αντικαταστήθηκε με –ι (Γαλάτσι), μετατρέποντας το σε ουδέτερο. Τη σημερινή εποχή, ο δήμος καταλαμβάνει 4 τ. χλμ. Γης και φθάνει μέχρι τις περιοχές, Αθήνα, Παλαιό Ψυχικό, Φιλοθέη και Νέα Ιωνία. Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως στην περιοχή του Γαλατσίου, υπάρχουν πολλές και διάφορες δενδρόφυτες εκτάσεις και πάρκα, κάτι το οποίο το καθιστά το μέρος εύκολα κατοικήσιμο και φιλικό προς το κοινό, τα ζώα και το περιβάλλον. Συγκεκριμένα παραδείγματα αποτελούν, το Αττικό Άλσος καθώς και το Άλσος Βεΐκου. Ακόμα, στην περιοχή υπάρχει το Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου που συχνά λειτουργεί ως πλατό για πολλά τηλεοπτικά shows, καθώς στο συγκεκριμένο κτήριο είχαν διεξαχθεί και αγωνίσματα κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Επίσης, οι κάτοικοι της περιοχής πραγματοποιούν τις καθημερινές τους μετακινήσεις μέσω των γραμμών των τρόλεϊ και των λεωφορείων. Τα συνεργεία, βουλκανιζατέρ και φανοποιεία που υπάρχουν στην περιοχή είναι πολλά και αντιμετωπίζουν καθημερινά από τα τυπικά μέχρι και τα πιο περίπλοκα θέματα που προκαλούνται στα αυτοκίνητα των πελατών. Μερικά από αυτά είναι η αλλαγή λαδιών, η αλλαγή σετ συμπλέκτη, η αλλαγή και η τοποθέτηση κεντρικού άξονα, ρουλεμάν, μπαταρίας, υγρού φρένων και πολλά ακόμα.
Η σουηδικής προέλευσης αυτοκινητοβιομηχανία VOLVO, δημιουργήθηκε στην πόλη Γκέτεμποργκ. Αρχικά, η εταιρία, ήταν μέλος της μέχρι και σήμερα γνωστής, SKF (Svenska Kullager Fabriken AB), από την οποία και αποχώρησε το 1935.
Η συγκεκριμένη επιχείρηση δραστηριοποιούταν, τόσο τότε, όσο και τώρα στην κατασκευή ανταλλακτικών κομματιών και συναφών εξαρτημάτων. Η επιχείρηση το 1927 δημιούργησε την πρώτη της σειρά αμαξιών, εν ονόματι, Oppen Vagn. Μία δεκαετία ύστερα από τον αποχώρισή της από τη μητρική της εταιρία, η αυτοκινητοβιομηχανία σημείωσε το πρώτο της πετυχημένο μοντέλο το PV444.
Γυρνώντας στο σήμερα, το 2017, η VOLVO μετράει πάνω από 25 διαφορετικές μονάδες παραγωγής, σε διαφορετικές χώρες η κάθε μία, καθώς και πάνω από 185 χώρες παγκοσμίως στις οποίες πωλούνται τα προϊόντα της.
Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως, η επιχείρηση αποτελεί την νούμερο ένα στον κλάδο, σχετικά με την παραγωγή φορτηγών, βιομηχανικών οχημάτων (π.χ μπουλντόζες), βαρέων οχημάτων (π.χ. βυτιοφόρα) αλλά και λεωφορείων.
Η VOLVO ήταν και είναι ευρέως γνωστή τόσο για την αξιοπιστία, όσο και για την ασφάλεια την οποία παρέχουν τα μοντέλα της, γεγονός που η ίδια προβάλλει μέσα από το slogan της, Volvo for life. Το παραπάνω μήνυμα, διαθέτει διφορούμενο νόημα, καθώς δίνει βάση τόσο στην προστασία της ανθρώπινης ζωής όσο και στην ανθεκτικότητα και περίοδο ζωής ενός αυτοκινήτου VOLVO.
Επιπροσθέτως, να αναφερθεί πως το logo της επιχείρησης, προέρχεται από το συνδυασμό της σημασίας της επωνυμίας VOLVO, η οποία στα λατινικά σημαίνει, κυλάω, καθώς και από το σύμβολο που χρησιμοποιούσαν οι αλχημιστές για το στοιχείο στου σιδήρου. Έτσι προκύπτει η φράση, “Δύναμη που Κυλά” ή αλλιώς “Rolling Strength”.
Στην εγχώρια αγορά, η επιχείρηση εκπροσωπείται από διαφόρους εκπροσώπους, όπως οι ΑΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΟΙ Α.Ε.Β.Μ.Ε., η ΒΕΛΜΑΡ και η ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε. Επίσης, ο κύριος και επίσημος αντιπρόσωπος του brand, είναι η AB VOLVO Hellas, η οποία εδρεύει στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου, στο Μαρούσι Αττικής.