ΓΛΥΦΑΔΑ
Ο δήμος της Γλυφάδας δημιουργήθηκε το 1926, όταν οι κάτοικοι του τότε οικισμού της, αποφάσισαν να αποκοπούν από τον δήμο του Μπραχαμίου. Η ονομασία του δήμου είναι σχετικά καινούρια, καθώς η προηγούμενή του, ήταν Αιξωνή. Το όνομα Αιξωνή, προέρχεται από την αιξωνική τρίγλη, φράση η οποία μεταφράζεται ως μπαρμπούνι, στα αρχαία ελληνικά. Με απλά λόγια, η περιοχή, ήταν τόσο γνωστή για το νόστιμο μπαρμπούνι της, μέχρι που πήρε και την ονομασία της από αυτό. Παρά την αλλαγή του ονόματος, υπάρχει ακόμα μία περιοχή στον δήμο με την ονομασία Αιξωνή. Το νεότερο όνομά της που ισχύει μέχρι και σήμερα, προέρχεται από την γεύση του νερού, το οποίο ερχόταν από τα πηγάδια της περιοχής. Το συγκεκριμένο νερό, ήταν υφάλμυρο, δηλαδή γλυφό (Γλυφάδα). Η συγκεκριμένη ζώνη, διαχωρίζεται σε Άνω και Κάτω Γλυφάδα, περιοχές στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι οικισμοί Ευρυάλη, Τερψιθέα, Αιξωνή, Δικηγορικά κ.α, καθώς και Άγιος Νικόλαος και Κέντρο, αντίστοιχα. Ολόκληρο το μέρος, κατατάσσεται στο νότιο τομέα την Αττικής και αποτελεί Αθηναϊκό προάστιο, το οποίο συνορεύει με τις περιοχές Βούλα, Αργυρούπολη και Ελληνικό. Ο δήμος, παρουσιάζει ποικιλομορφία σε ό,τι αφορά το τοπίο του, καθώς εντός του υπάρχουν τόσο ορεινές, όσο και παραθαλάσσιες περιοχές. Επιπλέον, η Γλυφάδα χαρακτηρίζεται από το μεγάλο ποσοστό του πρασίνου, το οποίο διαθέτει. Οι κάτοικοι της, πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους μέσω της χρήσης των λεωφορείων, του τραμ, και του μετρό, στο σταθμό Ελληνικό, ο οποίος είναι και ο τερματικός της κόκκινης γραμμής. Βασικές οδικές αρτηρίες που διέρχονται από εκεί, είναι η Λεωφόρος Βουλιαγμένης και η Λεωφόρος Ποσειδώνος ( Παραλιακή). Στη Γλυφάδα και στα υπόλοιπα νότια προάστια, υπάρχουν πολλά συνέργεια αυτοκινήτου, εξειδικευμένα, εξουσιοδοτημένα και γενικά. Καθημερινά ασχολούνται με τυπικές και πιο περίπλοκες εργασίες όπως οι αναρτήσεις, τα μπουζί, το ίσιωμα και η τοποθέτηση δίσκων τα τακάκια εμπρός και πίσω, οι βαλβολίνες του χειροκίνητου σασμάν, η τοποθέτηση και επισκευή βολάν και πολλές άλλες ακόμα.
Η επιχείρηση Lada, εδρεύει στην Tolyatti της περιοχής Samara Oblast της Ρωσίας. Η εταιρία και τα μοντέλα των αυτοκινήτων που παρήγαγε, γνώρισαν μεγάλη αποδοχή και δόξα στις περιοχές της Ρωσίας αλλά και της Ανατολικής Ευρώπης κατά κύριο λόγο.
Η Lada γνώρισε την απόλυτη ακμή, τις δεκαετίες ΄70 με ΄80. Ο λόγος για τον οποίο οι πωλήσεις της επιχείρησης ήταν συνεχώς ανοδικές και οι πελάτες παρέμεναν πολυπληθείς, ήταν το ότι τα τότε μοντέλα καθώς και τα ανταλλακτικά τους, ήταν εξαιρετικά οικονομικά, όπως ακριβώς και το service τους.
Εκείνη την εποχή, τα αυτοκίνητα Lada, δεν αφορούσαν αμιγώς την κοινή λαϊκή κοινότητα, καθώς αποτελούσαν τα βασικά οχήματα της αστυνομίας, των ταξί, της πολιτικής υπεράσπισης, αλλά και των δημοσίων μεταφορών. Το παραπάνω γεγονός δεν ήταν φανερό μόνο στην πατρίδα της μάρκας, αλλά και στις περιοχές της Αφρικής, της Καραϊβικής και της Ευρώπης.
Στην Ελλάδα δεν υπάρχει πλέον αντιπρόσωπος της Lada, καθώς η εταιρία έχει κλείσει τα ρολά της για την εγχώρια αγορά αυτοκινήτων αρκετό καιρό πριν. Το γνωστότερο μοντέλο της εταιρίας είναι το Lada Niva, το οποίο σημείωσε εξαιρετικά υψηλό αριθμό πωλήσεων.