ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ
Ο δήμος Λυκόβρυση – Πεύκη, βρίσκεται στο βόρειο κομμάτι του Αθηναϊκού λεκανοπεδίου. Ο σημερινός δήμος, είναι αποτέλεσμα της συγχώνευσης των δύο ήδη υπαρχόντων, Λυκόβρυση και Πεύκη. Η Λυκόβρυση ιδρύθηκε στο παρελθόν, μετά από την καταστροφή των παραλίων της Μικράς Ασίας, από πρόσφυγες κατοίκους. Πιο συγκεκριμένα, πριν από την δημιουργία της, οι πρώτοι της κάτοικοι, ήταν από τα νησιά Νάξος και Άνδρος. Το 1949, συντάχτηκε και επισήμως η πρώτη αυτοδύναμη κοινότητα Λυκόβρυσης, ενώ, το 1994 δημιουργήθηκε και αυτόνομος δήμος, με την ίδια ονομασία. Σχετικά με την προέλευση της ονομασίας του μέρους, λέγεται πως στην περιοχή υπήρχε ένα μεγάλο πλατάνι, από του οποίου τις ρίζες πήγαζε πόσιμο νερό. Έτσι, τα τσακάλια και οι λύκοι, ερχόντουσαν από τα δάση και τα βουνά για να ξεδιψάσουν. Ακόμα, μία άλλη θεωρία ισχυρίζεται πως, πρώτα η περιοχή ονομαζόταν Γλυκόβρυση, λόγω του γλυκού νερού που πήγαζε από τις πηγές της και ύστερα, με την πάροδο του χρόνου, αλλοιώθηκε και παρέμεινε ως Λυκόβρυση. Ο δήμος της Πεύκης, προέρχεται από έναν αρχαίο οικισμό που υπήρχε στην περιοχή, με το όνομα Μαγκουφάνα. Έπειτα από τη Μικρασιατική Καταστροφή, όπως σχεδόν και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, εγκαταστάθηκαν στην περιοχή πρόσφυγες από τα παράλια. Το 1960, ο οικισμός μετονομάστηκε σε Πεύκη, ονομασία που διατηρεί μέχρι και σήμερα. Δώδεκα χρόνια αργότερα, ο οικισμός μετατράπηκε σε δήμο. Λέγεται πως η περιοχή, ονομάσθηκε Πεύκη, λόγω του μεγάλου αριθμού πεύκων που στολίζει το μέρος. Άξια αναφοράς, είναι μια προσπάθεια για οικολογική ανάπτυξη που έλαβε χώρα στην Πεύκη πριν από μερικά χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή δημιουργήθηκε το Ηλιακό Χωρίο, ένα συγκρότημα 435 κατοικιών οι οποίες λειτουργούσαν με βάση την ηλιακή αρχιτεκτονική και ως βασικό στόχο είχαν την εξοικονόμηση ενέργειας του περιβάλλοντος. Επιστρέφοντας στο σήμερα, ο κοινός δήμος Λυκόβρυση – Πεύκη, καταλαμβάνει έκταση 3,74 τ. χλμ. και προσφέρει μόνιμη κατοικία σε πάνω από 31.002 ανθρώπους. Η περιοχή είναι εύκολα προσβάσιμη από την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας και την Αττική Οδό. Επιπλέον, οι κάτοικοι της περιοχής, εξυπηρετούνται τόσο απο τις πολλές γραμμές λεωφορείων και ηλεκτρικού σιδηρόδρομου, όπως και από το μετρό.
Το όνομα Daihatsu, προέρχεται από τον συνδυασμό των αρχικών ιδεογραμμάτων της λέξης Osaka, η οποία είναι η πατρίδα της εταιρίας, καθώς και της φράσης “engine manufacture”. Το ηχητικό αποτέλεσμα της πρόσμιξης αυτών των δύο, είναι το πρώτο μέρος της επωνυμία της εταιρίας, “Dai”.
Το υπόλοιπο του ονόματος προήλθε από το επώνυμο του ιδρυτή της, Hatsudoki. Η επιχείρηση, ιδρύθηκε το 1907 στην Osaka της Ιαπωνίας, από τον Hatsudoki, όπως προαναφέρθηκε, και ορισμένα χρόνια αργότερα, το 1951, διαμορφώθηκε οριστικά. Ο ίδιος ο Hatsudoki, είχε αφοσιωθεί στις κατασκευές μεγάλων ατμομηχανών για τις εθνικές γραμμές των τραίνων της Ιαπωνίας.
Σχεδόν μια δεκαετία ύστερα, ξεκίνησε η παραγωγή αυτοκινήτων, καθώς και η εξαγωγή τους στην Ευρωπαϊκή ήπειρο. Μέχρι και το 2013, η Daihatsu σημείωνε ενεργώ δράση στην Ευρώπη. Τότε ήταν η χρονιά που πραγματοποίησε έξοδο από την ευρωπαϊκή αγορά, καθώς και από την ελληνική. Εν τέλει, το 2016 εξαγοράστηκε από την Toyota, γεγονός που ισχύει μέχρι και σήμερα. Ορισμένα από τα γνωστότερα μοντέλα της επιχείρησης στην ελληνική αγορά αυτοκινήτων, είναι τα Daihatsu Terios, Daihatsu Altis, Daihatsu Atrai, Daihatsu Cast κλπ.