ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ
Ο δήμος Λυκόβρυση – Πεύκη, βρίσκεται στο βόρειο κομμάτι του Αθηναϊκού λεκανοπεδίου. Ο σημερινός δήμος, είναι αποτέλεσμα της συγχώνευσης των δύο ήδη υπαρχόντων, Λυκόβρυση και Πεύκη. Η Λυκόβρυση ιδρύθηκε στο παρελθόν, μετά από την καταστροφή των παραλίων της Μικράς Ασίας, από πρόσφυγες κατοίκους. Πιο συγκεκριμένα, πριν από την δημιουργία της, οι πρώτοι της κάτοικοι, ήταν από τα νησιά Νάξος και Άνδρος. Το 1949, συντάχτηκε και επισήμως η πρώτη αυτοδύναμη κοινότητα Λυκόβρυσης, ενώ, το 1994 δημιουργήθηκε και αυτόνομος δήμος, με την ίδια ονομασία. Σχετικά με την προέλευση της ονομασίας του μέρους, λέγεται πως στην περιοχή υπήρχε ένα μεγάλο πλατάνι, από του οποίου τις ρίζες πήγαζε πόσιμο νερό. Έτσι, τα τσακάλια και οι λύκοι, ερχόντουσαν από τα δάση και τα βουνά για να ξεδιψάσουν. Ακόμα, μία άλλη θεωρία ισχυρίζεται πως, πρώτα η περιοχή ονομαζόταν Γλυκόβρυση, λόγω του γλυκού νερού που πήγαζε από τις πηγές της και ύστερα, με την πάροδο του χρόνου, αλλοιώθηκε και παρέμεινε ως Λυκόβρυση. Ο δήμος της Πεύκης, προέρχεται από έναν αρχαίο οικισμό που υπήρχε στην περιοχή, με το όνομα Μαγκουφάνα. Έπειτα από τη Μικρασιατική Καταστροφή, όπως σχεδόν και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, εγκαταστάθηκαν στην περιοχή πρόσφυγες από τα παράλια. Το 1960, ο οικισμός μετονομάστηκε σε Πεύκη, ονομασία που διατηρεί μέχρι και σήμερα. Δώδεκα χρόνια αργότερα, ο οικισμός μετατράπηκε σε δήμο. Λέγεται πως η περιοχή, ονομάσθηκε Πεύκη, λόγω του μεγάλου αριθμού πεύκων που στολίζει το μέρος. Άξια αναφοράς, είναι μια προσπάθεια για οικολογική ανάπτυξη που έλαβε χώρα στην Πεύκη πριν από μερικά χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή δημιουργήθηκε το Ηλιακό Χωρίο, ένα συγκρότημα 435 κατοικιών οι οποίες λειτουργούσαν με βάση την ηλιακή αρχιτεκτονική και ως βασικό στόχο είχαν την εξοικονόμηση ενέργειας του περιβάλλοντος. Επιστρέφοντας στο σήμερα, ο κοινός δήμος Λυκόβρυση – Πεύκη, καταλαμβάνει έκταση 3,74 τ. χλμ. και προσφέρει μόνιμη κατοικία σε πάνω από 31.002 ανθρώπους. Η περιοχή είναι εύκολα προσβάσιμη από την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας και την Αττική Οδό. Επιπλέον, οι κάτοικοι της περιοχής, εξυπηρετούνται τόσο απο τις πολλές γραμμές λεωφορείων και ηλεκτρικού σιδηρόδρομου, όπως και από το μετρό.
Η σουηδικής προέλευσης αυτοκινητοβιομηχανία VOLVO, δημιουργήθηκε στην πόλη Γκέτεμποργκ. Αρχικά, η εταιρία, ήταν μέλος της μέχρι και σήμερα γνωστής, SKF (Svenska Kullager Fabriken AB), από την οποία και αποχώρησε το 1935.
Η συγκεκριμένη επιχείρηση δραστηριοποιούταν, τόσο τότε, όσο και τώρα στην κατασκευή ανταλλακτικών κομματιών και συναφών εξαρτημάτων. Η επιχείρηση το 1927 δημιούργησε την πρώτη της σειρά αμαξιών, εν ονόματι, Oppen Vagn. Μία δεκαετία ύστερα από τον αποχώρισή της από τη μητρική της εταιρία, η αυτοκινητοβιομηχανία σημείωσε το πρώτο της πετυχημένο μοντέλο το PV444.
Γυρνώντας στο σήμερα, το 2017, η VOLVO μετράει πάνω από 25 διαφορετικές μονάδες παραγωγής, σε διαφορετικές χώρες η κάθε μία, καθώς και πάνω από 185 χώρες παγκοσμίως στις οποίες πωλούνται τα προϊόντα της.
Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως, η επιχείρηση αποτελεί την νούμερο ένα στον κλάδο, σχετικά με την παραγωγή φορτηγών, βιομηχανικών οχημάτων (π.χ μπουλντόζες), βαρέων οχημάτων (π.χ. βυτιοφόρα) αλλά και λεωφορείων.
Η VOLVO ήταν και είναι ευρέως γνωστή τόσο για την αξιοπιστία, όσο και για την ασφάλεια την οποία παρέχουν τα μοντέλα της, γεγονός που η ίδια προβάλλει μέσα από το slogan της, Volvo for life. Το παραπάνω μήνυμα, διαθέτει διφορούμενο νόημα, καθώς δίνει βάση τόσο στην προστασία της ανθρώπινης ζωής όσο και στην ανθεκτικότητα και περίοδο ζωής ενός αυτοκινήτου VOLVO.
Επιπροσθέτως, να αναφερθεί πως το logo της επιχείρησης, προέρχεται από το συνδυασμό της σημασίας της επωνυμίας VOLVO, η οποία στα λατινικά σημαίνει, κυλάω, καθώς και από το σύμβολο που χρησιμοποιούσαν οι αλχημιστές για το στοιχείο στου σιδήρου. Έτσι προκύπτει η φράση, “Δύναμη που Κυλά” ή αλλιώς “Rolling Strength”.
Στην εγχώρια αγορά, η επιχείρηση εκπροσωπείται από διαφόρους εκπροσώπους, όπως οι ΑΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΟΙ Α.Ε.Β.Μ.Ε., η ΒΕΛΜΑΡ και η ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε. Επίσης, ο κύριος και επίσημος αντιπρόσωπος του brand, είναι η AB VOLVO Hellas, η οποία εδρεύει στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου, στο Μαρούσι Αττικής.