ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
Ο δήμος της Νέας Σμύρνης, δημιουργήθηκε από πρόσφυγες κατοίκους οι οποίοι έφθασαν στα ελληνικά εδάφη μετά την καταστροφή των παραλίων της Μικράς Ασίας. Πιο συγκεκριμένα, εκείνη την εποχή, υπήρχε μόνο ένας συνοικισμός με την ονομασία Νέα Σμύρνη. Οι τότε κάτοικοι της, είχαν δημιουργήσει διάφορα κτίσματα τα οποία τους θύμιζαν τον τόπο τους. Ένα τέτοιο παράδειγμα, είναι το κωδωνοστάσιο της σημερινής εκκλησίας της Αγίας Φωτεινής, το οποίο αποτελεί μία ακριβή απομίμηση εκείνου που υπήρχε στον ναό της Αγίας Φωτεινής στη Σμύρνη της Μικράς Ασίας, μέχρι το 1922. Ο δήμος της Νέας Σμύρνης, ο οποίος συστάθηκε το 1944, μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, συνορεύει με την Καλλιθέα, τον Άγιο Δημήτριο, τον Νέο Κόσμο και το Παλαιό Φάληρο. Τη σημερινή εποχή, αποτελεί χώρο μόνιμης κατοικίας για πάνω από 73.986 κατοίκους. Στα όρια του δήμου, είναι το γνωστό Στάδιο της ομάδας του Πανιωνίου, το Ιωσηφόγλειο Ορφανοτροφείο, την κεντρική πλατεία, η οποία είναι πόλος έλξης για πολύ κόσμο από όλη την Αττική, καθώς και κοινωνικός πυρήνας, αλλά και τη Λεόντειο Σχολή. Όλα τα παραπάνω, βρίσκονται σε πλαίσιο 3,5 τ. χλμ. γης. Οι κάτοικοι της περιοχής, πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους, μέσω των λεωφορειακών γραμμών αλλά και μέσω της γραμμής του τραμ. Ακόμα, υπάρχουν στάσεις του μετρό σε γειτονικούς δήμους. Επίσης, σημαντικά συνεργεία αυτοκίνητων υπάρχουν στην περιοχή, τα οποία είναι αρκετά επιτυχημένα καθώς δέχονται καθημερινά πολλούς πελάτες. Ορισμένες από τις τυπικές εργασίες που αντιμετωπίζουν είναι η συντήρηση ή σέρβις (service), η αλλαγή σε ιμάντα ή καδένα χρονισμού, η αναγόμωση φρέον σε κλιματιστικά, η αλλαγή αναρτήσεων και πολλά ακόμα.
Το όνομα Daihatsu, προέρχεται από τον συνδυασμό των αρχικών ιδεογραμμάτων της λέξης Osaka, η οποία είναι η πατρίδα της εταιρίας, καθώς και της φράσης “engine manufacture”. Το ηχητικό αποτέλεσμα της πρόσμιξης αυτών των δύο, είναι το πρώτο μέρος της επωνυμία της εταιρίας, “Dai”.
Το υπόλοιπο του ονόματος προήλθε από το επώνυμο του ιδρυτή της, Hatsudoki. Η επιχείρηση, ιδρύθηκε το 1907 στην Osaka της Ιαπωνίας, από τον Hatsudoki, όπως προαναφέρθηκε, και ορισμένα χρόνια αργότερα, το 1951, διαμορφώθηκε οριστικά. Ο ίδιος ο Hatsudoki, είχε αφοσιωθεί στις κατασκευές μεγάλων ατμομηχανών για τις εθνικές γραμμές των τραίνων της Ιαπωνίας.
Σχεδόν μια δεκαετία ύστερα, ξεκίνησε η παραγωγή αυτοκινήτων, καθώς και η εξαγωγή τους στην Ευρωπαϊκή ήπειρο. Μέχρι και το 2013, η Daihatsu σημείωνε ενεργώ δράση στην Ευρώπη. Τότε ήταν η χρονιά που πραγματοποίησε έξοδο από την ευρωπαϊκή αγορά, καθώς και από την ελληνική. Εν τέλει, το 2016 εξαγοράστηκε από την Toyota, γεγονός που ισχύει μέχρι και σήμερα. Ορισμένα από τα γνωστότερα μοντέλα της επιχείρησης στην ελληνική αγορά αυτοκινήτων, είναι τα Daihatsu Terios, Daihatsu Altis, Daihatsu Atrai, Daihatsu Cast κλπ.