ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
Ο δήμος της Νέας Σμύρνης, δημιουργήθηκε από πρόσφυγες κατοίκους οι οποίοι έφθασαν στα ελληνικά εδάφη μετά την καταστροφή των παραλίων της Μικράς Ασίας. Πιο συγκεκριμένα, εκείνη την εποχή, υπήρχε μόνο ένας συνοικισμός με την ονομασία Νέα Σμύρνη. Οι τότε κάτοικοι της, είχαν δημιουργήσει διάφορα κτίσματα τα οποία τους θύμιζαν τον τόπο τους. Ένα τέτοιο παράδειγμα, είναι το κωδωνοστάσιο της σημερινής εκκλησίας της Αγίας Φωτεινής, το οποίο αποτελεί μία ακριβή απομίμηση εκείνου που υπήρχε στον ναό της Αγίας Φωτεινής στη Σμύρνη της Μικράς Ασίας, μέχρι το 1922. Ο δήμος της Νέας Σμύρνης, ο οποίος συστάθηκε το 1944, μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, συνορεύει με την Καλλιθέα, τον Άγιο Δημήτριο, τον Νέο Κόσμο και το Παλαιό Φάληρο. Τη σημερινή εποχή, αποτελεί χώρο μόνιμης κατοικίας για πάνω από 73.986 κατοίκους. Στα όρια του δήμου, είναι το γνωστό Στάδιο της ομάδας του Πανιωνίου, το Ιωσηφόγλειο Ορφανοτροφείο, την κεντρική πλατεία, η οποία είναι πόλος έλξης για πολύ κόσμο από όλη την Αττική, καθώς και κοινωνικός πυρήνας, αλλά και τη Λεόντειο Σχολή. Όλα τα παραπάνω, βρίσκονται σε πλαίσιο 3,5 τ. χλμ. γης. Οι κάτοικοι της περιοχής, πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους, μέσω των λεωφορειακών γραμμών αλλά και μέσω της γραμμής του τραμ. Ακόμα, υπάρχουν στάσεις του μετρό σε γειτονικούς δήμους. Επίσης, σημαντικά συνεργεία αυτοκίνητων υπάρχουν στην περιοχή, τα οποία είναι αρκετά επιτυχημένα καθώς δέχονται καθημερινά πολλούς πελάτες. Ορισμένες από τις τυπικές εργασίες που αντιμετωπίζουν είναι η συντήρηση ή σέρβις (service), η αλλαγή σε ιμάντα ή καδένα χρονισμού, η αναγόμωση φρέον σε κλιματιστικά, η αλλαγή αναρτήσεων και πολλά ακόμα.
Η σουηδικής προέλευσης αυτοκινητοβιομηχανία VOLVO, δημιουργήθηκε στην πόλη Γκέτεμποργκ. Αρχικά, η εταιρία, ήταν μέλος της μέχρι και σήμερα γνωστής, SKF (Svenska Kullager Fabriken AB), από την οποία και αποχώρησε το 1935.
Η συγκεκριμένη επιχείρηση δραστηριοποιούταν, τόσο τότε, όσο και τώρα στην κατασκευή ανταλλακτικών κομματιών και συναφών εξαρτημάτων. Η επιχείρηση το 1927 δημιούργησε την πρώτη της σειρά αμαξιών, εν ονόματι, Oppen Vagn. Μία δεκαετία ύστερα από τον αποχώρισή της από τη μητρική της εταιρία, η αυτοκινητοβιομηχανία σημείωσε το πρώτο της πετυχημένο μοντέλο το PV444.
Γυρνώντας στο σήμερα, το 2017, η VOLVO μετράει πάνω από 25 διαφορετικές μονάδες παραγωγής, σε διαφορετικές χώρες η κάθε μία, καθώς και πάνω από 185 χώρες παγκοσμίως στις οποίες πωλούνται τα προϊόντα της.
Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως, η επιχείρηση αποτελεί την νούμερο ένα στον κλάδο, σχετικά με την παραγωγή φορτηγών, βιομηχανικών οχημάτων (π.χ μπουλντόζες), βαρέων οχημάτων (π.χ. βυτιοφόρα) αλλά και λεωφορείων.
Η VOLVO ήταν και είναι ευρέως γνωστή τόσο για την αξιοπιστία, όσο και για την ασφάλεια την οποία παρέχουν τα μοντέλα της, γεγονός που η ίδια προβάλλει μέσα από το slogan της, Volvo for life. Το παραπάνω μήνυμα, διαθέτει διφορούμενο νόημα, καθώς δίνει βάση τόσο στην προστασία της ανθρώπινης ζωής όσο και στην ανθεκτικότητα και περίοδο ζωής ενός αυτοκινήτου VOLVO.
Επιπροσθέτως, να αναφερθεί πως το logo της επιχείρησης, προέρχεται από το συνδυασμό της σημασίας της επωνυμίας VOLVO, η οποία στα λατινικά σημαίνει, κυλάω, καθώς και από το σύμβολο που χρησιμοποιούσαν οι αλχημιστές για το στοιχείο στου σιδήρου. Έτσι προκύπτει η φράση, “Δύναμη που Κυλά” ή αλλιώς “Rolling Strength”.
Στην εγχώρια αγορά, η επιχείρηση εκπροσωπείται από διαφόρους εκπροσώπους, όπως οι ΑΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΟΙ Α.Ε.Β.Μ.Ε., η ΒΕΛΜΑΡ και η ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε. Επίσης, ο κύριος και επίσημος αντιπρόσωπος του brand, είναι η AB VOLVO Hellas, η οποία εδρεύει στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου, στο Μαρούσι Αττικής.