ΩΡΩΠΟΣ
Ο δήμος του Ωρωπού, κατά την αρχαιοελληνική περίοδο, αποτελούσε κέντρο διεξαγωγής όλων των αγροτικών δραστηριοτήτων, με την ονομασία Γραία. Το αγροτικό αυτό κέντρο, εξυπηρετούσε πολλές πόλεις της τότε Αττικής ζώνης. Παρά τις πολλές και διαφορετικές αλλαγές στα κοινωνικά και πολιτικά θέματα, κατά τη Βυζαντινή περίοδο, η περιοχή του Ωρωπού, συνέχισε να είναι ενεργό αγροτικό κέντρο. Κατά τις Ελληνοτουρκικές διαμάχες, η ταυτότητα του τόπου άλλαξε, αφού λεηλατήθηκε και από τότε αποτελούσε σημείο ανεφοδιασμού των τουρκικών στρατευμάτων. Ο δήμος Ωρωπού, συντάχθηκε το 1833 και τότε ήταν μέρος της νομαρχίας της Θήβας. Ύστερα από μία σειρά αλλαγών, ο δήμος διασπάστηκε σε κοινότητες. Μέχρι το 2002, έδρα του ήταν ο Ωρωπός. Από τότε άλλαξε η σύσταση αλλά και η έδρα του. Πιο συγκεκριμένα, προστέθηκαν οι κοινότητες Σκάλα και Νέα Παλάτια, η πρώτη από τις οποίες έγινε και η νέα έδρα. Επιστρέφοντας στο τώρα, ο δήμος βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Αττικής και βρέχεται και από τον Ευβοϊκό. Στην περιοχή, δεν παρατηρείται αυξημένη επιχειρησιακή δραστηριότητα, καθώς πολλοί επιλέγουν τον Ωρωπό για παραθερισμό και για κατασκευή εξοχικών κατοικιών. Κάτι τέτοιο συνεπάγεται και την έλλειψη συνεργείων αυτοκινήτου στην περιοχή, πράγμα που σημαίνει πως ένα πιθανό πρόβλημα ή δυσλειτουργία ενός αυτοκινήτου θα ήταν δύσκολο να επιδιορθωθεί σύντομα. Τυπικά θεωρούνται προβλήματα όπως ελαττωματικά δίσκο πλατό, συμπλέκτης, μπουζί, ιμάντας, αναρτήσεις και λοιπά. Επειδή λοιπόν εκεί δεν υπάρχουν πολλά συνεργεία, βουλκανιζατέρ και φανοποιεία, όποιος θέλει να ξεκινήσει κάποιο ταξίδι για τον Ωρωπό, θα πρέπει να έχει προνοήσει και πραγματοποιήσει το σέρβις (service) του αυτοκινήτου του, πριν από αυτό. Η συγκεκριμένη περιοχή, είναι μόνιμη κατοικία για πάνω από 31.211 ανθρώπους, οι οποίοι μπορούν να μετακινούνται μέσω των λιγοστών μέσων μαζικής μεταφοράς, όπως λεωφορεία και ΚΤΕΛ, καθώς και μέσω της σιδηροδρομικής γραμμής του τραίνου Αθήνας – Θεσσαλονίκης. Τέλος, η περιοχή είναι κυρίως προσβάσιμη μέσω της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, αλλά και των υπολοίπων οδικών αρτηριών.
Η αυτοκινητοβιομηχανία Porsche (Dry. Ing. Hc F. Porcsche. GmbH.), ιδρύθηκε το 1931 στη Στουτγάρδη της Γερμανίας από τον Ferdinand Porsche. Αρχικά, η επιχείρηση δεν κατασκεύαζε οχήματα με την δική της επωνυμία, παρά συνέβαλε στην γενική εξέλιξη της βιομηχανίας του αυτοκινήτου, καθώς δρούσε και ως εταιρία συμβουλευτικών υπηρεσιών.
Ορισμένα έτη αργότερα, και έπειτα από έγκληση του Αδόλφου Χίτλερ, δημιουργήθηκε ένα αυτοκίνητο που προοριζόταν ξεκάθαρα για το ευρύ κοινό. Το όχημα αυτό είχε βαφτιστεί με την ονομασία Volkswagen, το οποίο μεταφρασμένο στα ελληνικά, σημαίνει “Το αυτοκίνητο του λαού”.
Το συγκεκριμένο μοντέλο, ήταν ο γνωστός Σκαραβαίος, ή αλλιώς Volkswagen Type 1. Το πρώτο όχημα το οποίο δημιουργήθηκε και κατασκευάστηκε με την επωνυμία της Porsche, ήταν το 1939 με όνομα Porsche 64. Το λογότυπο το οποίο συνοδεύει την μάρκα, είναι το έμβλημα το οποίο εκπροσωπούσε την επικράτεια της ελεύθερης πόλης της Βυρτεμβέργης, πρωτεύουσα της οποίας είναι και η περιοχή ίδρυσης της εταιρίας.
Από το 2009 και ύστερα, η Porsche AG ανήκει στην οικογένεια της Volkswagen. Σημαντικό να αναφερθεί ότι, η Porsche AG είναι διαφορετική εταιρία από την Porsche SE, η οποία με την σειρά της κατέχει ορισμένο μερίδιο μετοχών στην Volkswagen.
Στην εγχώρια αγορά των αυτοκινήτων, η εταιρία εκπροσωπείται από την Μοτοδυναμική Α.Ε.Ε. Porsche Hellas. Γραφεία της επιχείρησης υπάρχουν στις περιοχές, Γλυφάδα (οδός Βουλιαγμένης), Αθήνα (οδός Αθηνών Λαμίας) και Θεσσαλονίκη (οδός Θεσσαλονίκης – Μηχανιώνας).