ΩΡΩΠΟΣ
Ο δήμος του Ωρωπού, κατά την αρχαιοελληνική περίοδο, αποτελούσε κέντρο διεξαγωγής όλων των αγροτικών δραστηριοτήτων, με την ονομασία Γραία. Το αγροτικό αυτό κέντρο, εξυπηρετούσε πολλές πόλεις της τότε Αττικής ζώνης. Παρά τις πολλές και διαφορετικές αλλαγές στα κοινωνικά και πολιτικά θέματα, κατά τη Βυζαντινή περίοδο, η περιοχή του Ωρωπού, συνέχισε να είναι ενεργό αγροτικό κέντρο. Κατά τις Ελληνοτουρκικές διαμάχες, η ταυτότητα του τόπου άλλαξε, αφού λεηλατήθηκε και από τότε αποτελούσε σημείο ανεφοδιασμού των τουρκικών στρατευμάτων. Ο δήμος Ωρωπού, συντάχθηκε το 1833 και τότε ήταν μέρος της νομαρχίας της Θήβας. Ύστερα από μία σειρά αλλαγών, ο δήμος διασπάστηκε σε κοινότητες. Μέχρι το 2002, έδρα του ήταν ο Ωρωπός. Από τότε άλλαξε η σύσταση αλλά και η έδρα του. Πιο συγκεκριμένα, προστέθηκαν οι κοινότητες Σκάλα και Νέα Παλάτια, η πρώτη από τις οποίες έγινε και η νέα έδρα. Επιστρέφοντας στο τώρα, ο δήμος βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Αττικής και βρέχεται και από τον Ευβοϊκό. Στην περιοχή, δεν παρατηρείται αυξημένη επιχειρησιακή δραστηριότητα, καθώς πολλοί επιλέγουν τον Ωρωπό για παραθερισμό και για κατασκευή εξοχικών κατοικιών. Κάτι τέτοιο συνεπάγεται και την έλλειψη συνεργείων αυτοκινήτου στην περιοχή, πράγμα που σημαίνει πως ένα πιθανό πρόβλημα ή δυσλειτουργία ενός αυτοκινήτου θα ήταν δύσκολο να επιδιορθωθεί σύντομα. Τυπικά θεωρούνται προβλήματα όπως ελαττωματικά δίσκο πλατό, συμπλέκτης, μπουζί, ιμάντας, αναρτήσεις και λοιπά. Επειδή λοιπόν εκεί δεν υπάρχουν πολλά συνεργεία, βουλκανιζατέρ και φανοποιεία, όποιος θέλει να ξεκινήσει κάποιο ταξίδι για τον Ωρωπό, θα πρέπει να έχει προνοήσει και πραγματοποιήσει το σέρβις (service) του αυτοκινήτου του, πριν από αυτό. Η συγκεκριμένη περιοχή, είναι μόνιμη κατοικία για πάνω από 31.211 ανθρώπους, οι οποίοι μπορούν να μετακινούνται μέσω των λιγοστών μέσων μαζικής μεταφοράς, όπως λεωφορεία και ΚΤΕΛ, καθώς και μέσω της σιδηροδρομικής γραμμής του τραίνου Αθήνας – Θεσσαλονίκης. Τέλος, η περιοχή είναι κυρίως προσβάσιμη μέσω της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, αλλά και των υπολοίπων οδικών αρτηριών.
Η αυτοκινητοβιομηχανία Smart, ιδρύθηκε από τον πρόεδρο της εταιρίας παραγωγής ρολογιών Swatch, το 1980.
Ο πρόεδρος της επιχείρησης, Nicolas Hayek, όταν εντόπισε το κενό που υπήρχε στην αγορά του αυτοκινήτου, θέλησε να κάνει πράξη το σχέδιό του. Έτσι, επένδυσε στην συνεργασία του με την αυτοκινητοβιομηχανία Mercedes – Benz.
Αρχικά το όνομα του μικρού αυτοκινήτου που σήμερα είναι γνωστό ως Smart, ήταν Swatch Mobile. Τα σχέδια του, πριν από την υλοποίηση της ιδέας, είχαν δημιουργηθεί από την εταιρία Hayek Engineering AG.
Όταν πραγματοποιήθηκε η συνεργασία με την Mercedes – Benz, συγχρηματοδοτήθηκε το όλο εγχείρημα, με διαφορετικό όμως όνομα. Κατόπιν από διαφωνίες, το τελικό όνομα του μοντέλου αποφασίστηκε πως θα είναι Smart, από τις λέξεις Swatch Mercedes Art.
Επιπλέον, η κοινή επιχείρηση είχε λάβει την ονομασία MCC (Micro Compact Car). Ύστερα από μερικά χρόνια, το 1998, η Mercedes – Benz αγόρασε το 100% του μεριδίου της Swatch, πραγματοποιώντας έτσι την εξ’ ολοκλήρου μετατροπή της εταιρίας σε θυγατρική του ομίλου.
Ακριβώς ένα χρόνο αργότερα, η εταιρία από MCC, μετονομάστηκε σε Micro Compact Car Smart GmbH. Έπειτα από αρκετά χρόνια παραγωγής του μοντέλου Smart, καθώς και ύστερα από επέκταση της προϊοντικής γκάμας, η εταιρία τη χρονιά 2016, δήλωσε πως οι πωλήσεις των μοντέλων της ανά τον κόσμο, ανέρχονταν στις 2.000.000.
Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί εκπρόσωποι της μάρκας, με τους πιο σημαντικούς από αυτούς να είναι οι ΙΣΜΑΪΛΟΣ Α.Ε., ΕΚΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ Α.Ε., οι οποίοι εδρεύουν στην Γλυφάδα και την Παλλήνη, αντίστοιχα.