ΠΕΡΑΜΑ
Ο δήμος του Περάματος, κατά την αρχαιότητα, ήταν γνωστός υπό την ονομασία Αμφιάλη. Η περιοχή πρώτα κατοικήθηκε από προσφυγικό πληθυσμό, προερχόμενο από τα ανατολικά τμήματα της υφηλίου. Πιο συγκεκριμένα, από το 1922 και έπειτα, οι πρώτοι της κάτοικοι, ερχόντουσαν κατά κύριο λόγο από το Ικόνιο, τον Εύξεινο Πόντο, καθώς και από τα κατεστραμμένα Μικρασιατικά παράλια. Ημερομηνία – σταθμό για το μέρος, αποτελεί η χρονιά 1928, κατά την οποία δημιουργήθηκαν στη περιοχή τα πρώτα ναυπηγεία του Περάματος. Κάτι τέτοιο αποτέλεσε εξαιρετικά σημαντικό γεγονός για την περιοχή και τους κατοίκους της, καθώς, παράλληλα με την δημιουργία των ναυπηγείων, παρουσιάστηκαν και πολλές θέσεις εργασίας, οι οποίες έδωσαν μια οικομική ανάσα στους μόνιμους κατοίκους της περιοχής. Επιστρέφοντας στο σήμερα, το Πέραμα αποτελεί προάστιο της περιοχής του Πειραιά και κατατοπίζεται στο δυτικότερο μέρος της Αθήνας. Ο δήμος συνορεύει με το Κερατσίνι και το Χαϊδάρι, ενώ βρέχεται από το στενό της Σαλαμίνας, όπως και από τον ορνό του Κερατσινίου.
Η σουηδικής προέλευσης SAAB Automobile με έδρα το Trollhätten της Σουηδίας, στο παρελθόν αποτελούσε τμήμα της εταιρίας SAAB, από την οποία όμως ανεξαρτητοποιήθηκε. Το πρώτο αυτοκίνητο που δημιουργήθηκε με την επωνυμία SAAB, λανσαρίστηκε το 1949.
Ακριβώς είκοσι χρόνια αργότερα, η επιχείρηση επέκτεινε την δραστηριότητα της στον χώρο των φορτηγών αυτοκινήτων και προχώρησε στην αγορά της εταιρίας Scania. Τη χρονιά 1990, ο όμιλος κολοσσός General Motors, αποφάσισε να εξαγοράσει το τμήμα SAAB Automobile και έτσι συνέβηκε η ανεξαρτητοποίηση της εταιρίας από την SAAB. Η επιχείρηση άλλαξε χέρια το έτος 2010, όπου και εξαγοράστηκε από την ολλανδικής καταγωγής εταιρία Spyker.
Δύο χρονιές ύστερα, η SAAB Automobile, αλλάζει ιδιοκτήτη και ανήκει στην NEVS (National Electric Vehicle Sweeden).
Στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου, η SAAB Automobile έχει επιλέξει ως αντιπροσωπευτικό πρόσωπο, αυτό της Βελμάρ, η οποία διαθέτει έδρες σε διάφορα σημεία της Αττικής. Πιο συγκεκριμένα, η Βελμάρ, στεγάζεται στις περιοχές του Αμαρουσίου (Λεωφόρος Κηφισίας), της Αργυρουπόλεως (Μεγάλου Αλεξάνδρου & Καραϊσκάκη) και του Γέρακα (Λεωφόρος Μαραθώνα).