ΒΟΥΛΑ
Ο δήμος Βάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη, προέκυψε από τη συνένωση αυτών των τριών, υπό την εφαρμογή του πλάνου Καλλικράτης το 2011. Έδρα του δήμου θεωρείται η Βούλα. Ο νέος δήμος, συμπεριλαμβάνει πολλούς κολπίσκους και παραλίες, αλλά και τοπία τα οποία είναι αρκετά διαφορετικά από την υπόλοιπη Αθήνα. Γενικότερα, η περιοχές χαρακτηρίζονται από δενδρόφυτες εκτάσεις και παραθαλάσσιο περιβάλλον. Το τοπίο είναι τόσο διαφορετικό από το γκρίζο της πόλης, που τα παλαιότερα χρόνια, πολλοί ήταν εκείνοι που επέλεγαν την περιοχή ως εξοχική κατοικία, καθώς το μέρος θεωρούταν Αθηναϊκό προάστιο. Πλέον, ο αριθμός των μόνιμων κατοίκων ξεπερνά το 48.399, σε μία έκταση του ύψους των 33,94 τ. χλμ. Ακόμα, το Πανόραμα της Βούλας, όπως και το δάσος της Βάρης, είναι δύο από τα πολλά μέρη στα οποία μπορεί κανείς να συναντήσει πολλά είδη χλωρίδας αλλά και πανίδας. Επίσης, στην περιοχή τόσο της Γλυφάδας, όσο και της Βάρης (Βάρκιζα), υπάρχουν σημαντικές μαρίνες ή αλλιώς λιμάνια ,τα οποία αποτελούν “σπίτι”, για πολλά σκάφη. Συνεπώς τα μέρη αυτά είναι πόλος έλξης για τους λάτρεις του yachting. Αξιόλογο σημείο αναφοράς, είναι η ομάδα Πόλο της Βουλιαγμένης, η οποία έχει χαρίσει πολλές και σημαντικές διακρίσεις στο ναυτικό όμιλο της (Ν.Ο.Β), ανά τα χρόνια. Επιπλέον, παρατηρείται πως τόσο στον δήμο, όσο και στα νότια προάστια γενικότερα, υπάρχουν αρκετά συνεργεία αυτοκινήτων. Αυτά, μπορεί να εξειδικεύονται σε κάποιον συγκεκριμένο κατασκευαστή ή να είναι εξουσιοδοτημένα, αλλά και γενικά. Όπως και να έχει, καθημερινά αντιμετωπίζουν τόσο τα κλασικά ενός αυτοκινήτου που θέλει συντήρηση, όσο και πιο περίπλοκα θέματα. Μερικά από αυτά είναι τα απλά και συνηθισμένα σέρβις (service), η αλλαγή λαδιών, υγρών φρένων, αναρτήσεων, φίλτρων, ιμάντων, μπαταρίας και πολλών ακόμα.
Ιδρύθηκε το 1899 από τους Louis, Marcel και Fernand Renault με την επωνυμία Societe Renault Freres. Πρώτο μοντέλο ήταν το Renault Voiturette και κατασκευάστηκε το 1899. Η εταιρεία τιμήθηκε με πολλές διακρίσεις για τις μηχανολογικές επιδόσεις των μοντέλων της και δημιούργησε το πρώτο αυτοκίνητο τύπου sedan, με τέσσερις πόρτες. Την ίδια περίοδο δημιούργησε και τον πρώτο υπερτροφοδότη (turbo) και ακολούθησε η κατοχύρωση της ιδέας από την εταιρεία.
Η επιχείρηση κατασκεύαζε οχήματα ταξί, λεωφορεία, όσο και επαγγελματικά επιβατικά. Κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου άλλαξε τις γραμμές παραγωγής της και επανήλθε στην παραγωγή οχημάτων ξανά το 1906. Λόγω εξωτερικών παραγόντων, όπως η πτώχευση της επίσης γαλλικής βιομηχανίας Citroen και η αγορά της από την Michelin, την χρονιά 1935, η Renault, αποτελούσε την μεγαλύτερη αυτόνομη βιομηχανία σε ολόκληρη την Γαλλία. Επιστρέφοντας αργά προς το σήμερα, το 1996, η εταιρία αποκτά νέα εργοστάσια στις περιοχές της Βραζιλίας, της Αργεντινής και της Τουρκίας, αυξάνοντας τον όγκο παραγωγής οχημάτων. Είναι σημαντικό να αναφερθούν ορισμένες από τις διακρίσεις που έχει δεχθεί η επιχείρηση σχετικά με την παραγωγή νέων μοντέλων, όπως το Renault Laguna, το 2001 τιμήθηκε με την ανώτατη διάκριση, όπως και το μοντέλο Renault Modus, το 2004.
Σήμερα η Renault έχει στην κατοχή της το 44% των μετοχών της Nissan, δημιουργώντας έτσι μια συμμαχία, εν ονόματι Renault – Nissan Alliance. Επιπλέον, στην εταιρία Renault, ανήκουν οι επιχειρήσεις Samsung Motors (Renault Samsung Motors), Dacia και το 20% από την Volvo Trucks. Στην Ελλάδα, η εταιρία Renault, αντιπροσωπεύεται από πολλούς επιλεγμένους εισαγωγείς. Ορισμένα από τα μοντέλα τα οποία έχουν σημειώσει επιτυχία σχετικά με τις πωλήσεις, αλλά χαρακτηρίζονται και από θετικά σχόλια είναι τα Renault Clio, Renault Megane, Renault Senic, Renault Kagu, Renault Laguna, Renault Twingo κλπ.