ΒΥΡΩΝΑΣ
Ο δήμος του Βύρωνα, βρίσκεται στο κεντρικό μέρος του λεκανοπεδίου της Αθήνας. Στο παρελθόν, ο δήμος αποτελούσε αυτόνομη κοινότητα. Το 1934, δημιουργήθηκε ο τότε νεοσύστατος δήμος Βύρωνα, με τη μορφή που γνωρίζουμε μέχρι και τώρα. Σήμερα, ο δήμος, συμπεριλαμβάνει 9.000 τετ. χλμ.. Επίσης εκεί μένουν πάνω από 61.308 μόνιμοι κάτοικοι. Η ονομασία του δήμου, προήλθε από το ομώνυμο πρόσωπο – μορφή, για την επαναστατική περίοδο του 1821, Λόρδο Μπάιρον (Lord Byron). Η ονομασία αυτή παρόλα αυτά, δόθηκε στο δήμο 100 χρόνια μετά το θάνατο του γνωστού φιλέλληνα, την ημέρα εορτασμό της μνήμης του, το 1924. Ο Βύρωνας, χαρακτηρίζεται τόσο από πυκνή πολεοδόμηση, όσο και από ορισμένα μέρη με δενδρόφυτες εκτάσεις, οι οποίες λειτουργούν ως οάσεις πράσινου στην γκρι Αθήνα. Ακόμα, μερικά από τα σημαντικότερα κτήρια – μνημεία που υπάρχει εκεί, είναι το Θεάτρο Βράχων, καθώς και το Δημοτικό Στάδιο Βύρωνα, τα οποία αποτελούν πόλο έλξης για κατοίκους από ολόκληρη την Αττική. Ο δήμος, συνορεύει με τις περιοχές του Παγκρατίου, της Καισαριανής, της Δάφνης και του Υμηττού. Αυτό τον κάνει εύκολα προσβάσιμο, τόσο με τα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς, όσο και από τις κεντρικές οδικές αρτηρίες οι οποίες διασχίζουν τις περιοχές. Στην κεντρική περιοχή της Αθήνας, η κυκλοφοριακή συμφόρησή είναι εξαιρετικά έντονη. Στην περιοχή υπάρχει ένας αρκετά μεγάλος αριθμός συνεργείων αυτοκινήτων, τα οποία αντιμετωπίζουν καθημερινά αυτοκίνητα που χρειάζονται επισκευές και επιδιορθώσεις. Ορισμένες τυπικές εργασίες που χρειάζεται ένα αυτοκίνητο συστηματικά έτσι ώστε να διατηρείται συντηρημένο σωστά, είναι το κλασικό μεγάλο η μικρό σέρβις (αλλαγή λαδιών κινητήρα, αλλαγή φίλτρου λαδιών, αέρα, καμπίνας, αλλαγή στα υγρά φρένων και στον μικρό εξωτερικό ιμάντα – δυναμό), η αλλαγή στα τακάκια και τις αναρτήσεις , στα μπουζί και τους δίσκους.
Ιδρύθηκε το 1899 από τους Louis, Marcel και Fernand Renault με την επωνυμία Societe Renault Freres. Πρώτο μοντέλο ήταν το Renault Voiturette και κατασκευάστηκε το 1899. Η εταιρεία τιμήθηκε με πολλές διακρίσεις για τις μηχανολογικές επιδόσεις των μοντέλων της και δημιούργησε το πρώτο αυτοκίνητο τύπου sedan, με τέσσερις πόρτες. Την ίδια περίοδο δημιούργησε και τον πρώτο υπερτροφοδότη (turbo) και ακολούθησε η κατοχύρωση της ιδέας από την εταιρεία.
Η επιχείρηση κατασκεύαζε οχήματα ταξί, λεωφορεία, όσο και επαγγελματικά επιβατικά. Κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου άλλαξε τις γραμμές παραγωγής της και επανήλθε στην παραγωγή οχημάτων ξανά το 1906. Λόγω εξωτερικών παραγόντων, όπως η πτώχευση της επίσης γαλλικής βιομηχανίας Citroen και η αγορά της από την Michelin, την χρονιά 1935, η Renault, αποτελούσε την μεγαλύτερη αυτόνομη βιομηχανία σε ολόκληρη την Γαλλία. Επιστρέφοντας αργά προς το σήμερα, το 1996, η εταιρία αποκτά νέα εργοστάσια στις περιοχές της Βραζιλίας, της Αργεντινής και της Τουρκίας, αυξάνοντας τον όγκο παραγωγής οχημάτων. Είναι σημαντικό να αναφερθούν ορισμένες από τις διακρίσεις που έχει δεχθεί η επιχείρηση σχετικά με την παραγωγή νέων μοντέλων, όπως το Renault Laguna, το 2001 τιμήθηκε με την ανώτατη διάκριση, όπως και το μοντέλο Renault Modus, το 2004.
Σήμερα η Renault έχει στην κατοχή της το 44% των μετοχών της Nissan, δημιουργώντας έτσι μια συμμαχία, εν ονόματι Renault – Nissan Alliance. Επιπλέον, στην εταιρία Renault, ανήκουν οι επιχειρήσεις Samsung Motors (Renault Samsung Motors), Dacia και το 20% από την Volvo Trucks. Στην Ελλάδα, η εταιρία Renault, αντιπροσωπεύεται από πολλούς επιλεγμένους εισαγωγείς. Ορισμένα από τα μοντέλα τα οποία έχουν σημειώσει επιτυχία σχετικά με τις πωλήσεις, αλλά χαρακτηρίζονται και από θετικά σχόλια είναι τα Renault Clio, Renault Megane, Renault Senic, Renault Kagu, Renault Laguna, Renault Twingo κλπ.